İç kabin modifiye en az aracın dışına yapılan modifiyeler kadar önemlidir. Çünkü sürücü olarak aracın dış kısmından çok içiyle iç içeyiz. Hal böyle olunca modifiyelerin en güzelini iç kabin bölümüne yoğunlaştırmak hep göz zevkimizde tamamlayıcı bir görsel bütünlüğü sağlayacak hem de aracın hakettiği gerçek kaliteli görünüme kavuşmasına neden olacaktır.

İç kabin modifiyesi adımlarının ne olduğunu inceleyelim.

Koltuk Kılıfları Kullanın

iç kabin modifiyesi

 

Arabanın iç kabin modifiye aşamalarından ilki araba koltuk kılıflarının değiştirmek olmalıdır. Kendi göz zevkiniz ve arabanızdaki diğer parçalarında uyumunu göz önünde bulundurarak spor bir koltuk kılıfı seçebilirsiniz. İç döşemeyi korumak için deri, neopren, koyun derisi, vinil gibi malzemeleri tercih edebilirsiniz.

Günümüzde araç sürücüleri şık bir görünüm verdiği için deri koltuk kılıflarını tercih ediyor. Ayrıca Neopren koltuk kılıfı da kolay temizlenebildiği için sık tercih edilenler arasında.

Arabanın Ön Göğsünü Değiştirin

iç kabin modifiye

Elimiz ve gözümüzle sürekli olarak temas edip, kontak kurduğumuz ön göğüslük araca estetik görünüm veren bir malzemeyle kaplanarak göğüslüğün daha şık bir görünüm kazanmasına neden olabilir. Bu malzemeler karbon fiber, deri, ahşap, alüminyum veya özel malzemelerden üretilmiş kamuflajlar olabilir.

Kapı Lastikleri

Kapı fitillerini renkli ve fosforlu kitlerle değiştirerek gösterişli bir kapı görüntüsü elde edebilirsiniz. Renk seçimi arabanın rengi ile uyumlu olursa görsel açıdan görüntü hem zengin hem de gözü yormayan bir biçimde görünür.

Gösterge Paneli Değişimi

iç kabin modifiye

Gösterge paneli gözünüze sıkıcı gelmeye başladıysa krom, karbon fiber, veya tamamen dijital olarak tasarlanmış özel spor göstergeler ile değiştirerek iyi bir değişim yapabilirsiniz. Tercih sizin ve zevklerinizin.

Direksiyon Kılıfı

Direksiyon dokusu aracın hakimiyetini sağlamamız için çok önemlidir. Bunun yanında görsel olarak iyi bir de direksiyon kılıfı seçersek hem araba iç kabin modifiye etme açısından iyi bir iş başarmış oluruz. Hem de sürüş ve hakimiyet adına kaliteli bir direksiyon kılıfı almış oluruz. Kaliteli kumaş, Suni deri, Koyun derisi, Kauçuk örgü, ahşap kaplama, gibi malzemeler kullanarak direksiyonu şık bir görünüme getirebiliriz.

Vites Kolları ve El Freni

Vites kolları da iç kabin modifiye konusunda değiştirmemiz gereken yerlerden biridir. Arabanın iç kabininde sürekli dokunduğumuz bir alan vites kolları ve el freninin aşınması da bu nokta da muhtemel olduğu için şık bir el freni ve vites kılıfının yanında kaliteli malzeme olmasına da dikkat etmeliyiz.

Gaz Fren ve Debriyaj Pedalları

İç kabin modifiye aşamasında en çok göze çarpan noktalardan biri de gaz fren ve debriyaj pedallarıdır. Bu pedallar standart bir aracınız varsa fabrika çıkışlı olarak üzerine kaplama yapılmış bir şekilde üretilir. Ancak bu şık bir görüntü değildir. Gaz fren ve debriyaj pedalını şık bir görünüme getirmek için bu pedalları gümüş spor pedallarla değiştirebilirsiniz.

Zemin Döşemeleri

Arabanın zemin döşemelerini su geçirmez ve kolay tak çıkar şeklinde tasarlanmış ve herhangi bir leke olduğu zaman tek bir silme hamlesiyle silinebilen bir malzeme ile değiştirirseniz arabanızın temiz kalması için iyi bir hamle yapmış olursunuz. Tabi her şeyden aracınızın döşemeleri şık bir görünüm kazanır.

İç Aydınlatma Led Döşeme

İç aydınlatmalı led döşeme aracın döşeme kısmına ayaklarımızı koyduğumuz bölgenin üst iç taraflarına monte edilerek o bölge de loş bir ışık cümbüşü kazandırabilirsiniz. Sürücünü gözünü yormayacak şekilde yumuşak ışık barındıran bu ledler sürücüler tarafından sıkça kullanılıyor. Döşeme dışında kapı panel kenarlarına ve ön göğüslük çizgisinin altına yerleştirebilirsiniz. Led döşeme İç kabin modifiye konusunda vazgeçilmez bir yükseltme malzemesidir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here