Otomobil Severlerin İlgisini Çekebilecek Meslekler

Eğer sadece arabaları uzaktan sevmekle kalmayıp, aynı zamanda arabalar ile uğraşmayı da seviyorsanız, mesleğinizi bu alanda seçmek mantıklı bir tercih olabilir. Mekanik işlerle uğraşıyor da olabilirsiniz, bilgisayar odaklı işlerle uğraşıyor da olabilirsiniz. Birçok eğitim alanından çıkarak arabalarla ilgili bir meslekte çalışmanız mümkün olabilir. Otomobil Severlerin İlgisini Çekebilecek Meslekler listesinde bu alanların birkaçını sizler için derledik.

Otomobil Teknisyeni

Kollarını sıvayıp arabanı kurcalamayı seven kişiler için uygun olanilecek bu meslek günümüzde birçok kişinin geçim kaynağı. Bu meslek çalışanları arabalar ile ilgili birçok sorunun çözümüne ulaşan kişilerdir. Araba şasilerini, süspansiyonları, tekerlek hizalamalarını bilirler. Müşterilerin arabalarını güvenli ve verimli bir şekilde tamir etmekten sorumlu olurlar.

otomobil teknisyeniYazar

İster yazılı medyada, ister sözlü medyada bir yeriniz olabilir. Geniş bilgi birikimine ve sezgi sahibi göze sahip otomobil tutkunları harika gazeteciler olur. Çevrimiçi bir otomotiv bloguna veya haber sitesine katılabilirsiniz. Bir YouTube kanalı, uydu radyo kanalı veya televizyon kanalında medya yorumcusu olarak işler bulmak da mümkündür. Ya da kendiniz bu alanda bir atılım yaparak kendi yazılarınızı çeşitli platformlarda üretebilirsiniz.

otomotiv yazarlığıPazarlama Elemanı

Herkesin kullandığı otomobillerin bile yüksek satışlar alması için yürütülen çokça çalışma bulunur. Sosyal veya görsel olarak öne çıkma ve bir izlenim bırakma beceriniz varsa, otomobil üreticileri, bayiler, tedarikçiler veya satış sonrası şirketler için pazarlama kampanyaları çalışmalarına katılabilmek mümkündür. Dijital pazarlama için afişler oluşturmak veya sosyal medya hesaplarını yönetmek işinizin bir parçası olabilir. Çevrimiçi bir alan olarak gelecek vadeden bu meslek de otomobil severlerin ilgisini çekebilecek meslekler arasında bulunur.

otomobil severlerin ilgisini çekebilecek meslekler - pazarlamaTasarımcı

Hassas çizim becerilerine sahip kişiler için ideal mesleklerden bir tanesi olabilir. Tasarımlarda, yeni bir modelin görünümünü tasarlamaktan, çalışan bir prototip oluşturmaya kadar birçok konuda yapılacak iş var. Bunların hepsi üstün bir matematik becerisi ve tasarım yeteneği gerektiriyor. Otomobil üreticilerinin ürünlerini oluşturmalarına yardımcı olacak tasarımcılara ihtiyacı var. Bu alanda bir sonraki büyük otomobili tasarlayarak büyük bir etki yaratma şansınız olabilir.

otomobil severlerin ilgisini çekebilecek meslekler - tasarımcıVale

Konuklar vardıklarında arabalarını park etmek için vale kullanan çok sayıda lüks kulüp, otel ve restoran bulunur. Müşteriler için önemli bir servistir, ve çok kişiyi çalıştıran bir iş dalıdır. Sürekli arabalar ile çalışılacağı için, vale de otomobil severlerin ilgisini çekebilecek meslekler arasında yerini alabilir.

vale servisi

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here