Nesli Tükenen Otomobiller | Ford Granada

0
4076
ford granada

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak otomobil teknolojisinin de gelişmesi, otomobilleri çok daha kullanışlı ve verimli hale getirmektedir. Ancak günümüz otomobilleri her ne kadar verimli de olsa eski otomobillerdeki ruh, yeni otomobillerin neredeyse hiçbirinde yok. 80’li yıllara damgasını vuran Ford Granada zamanının en iyi makam araçlarından biriydi. Klima hidrolik direksiyon gibi bir çok donanıma sahip olan bu araçlar günümüzde de oldukça popülerdir. Ancak bu araçların büyük bir çoğunluğu atıl durumdadır. Bu yazımızda sizlere; Nesli tükenen otomobillerden Ford Granada’dan bahsedeceğiz.

ford granada

1972 yılında üretimi başlamış olan Ford Granada 1977 ve 1985 yıllarında makyaj geçirmiştir. Granada ismi İngiltere’de üretilen modellere verilmiştir. Ayrıca Granada consul isimli bir model de vardır. Granada’dan sonra scorpion, consul’dan sonra ise sierra gelmiştir.

Motor Seçenekleri

17M, 20M ve 23M olmak üzere 3 farklı motor seçeneği vardır. Motorların tamamı v silindir dizilimine sahiptir. Motorların teknik verilerinden bahsedelim;

17M

1.7 litrelik 4 silindirli V motora sahip olan 17M modeli 74 hp güç 127.5 Nm tork üretmektedir. 17M modeli 0 dan 100 km/h hıza 16.3 saniyede ulaşmaktadır. 4 ileri manuel şanzıman ile kombine edilen bu motorun ortalama yakıt tüketimi 11 litre/100km civarındadır. Ayrıca 3 ileri otomatik vites seçeneği ile de tercih edilebilen bu motor ile 0’dan 100 km/h hıza 19.1 saniyede ulaşılabilmektedir. Maksimum hız ise 148 km/h olarak belirtilmiştir.

20M

2.0 litrelik V6 motora sahip olan bu model 90 hp güç ve 151 Nm tork üretmektedir. 20M modelin ortalama yakıt tüketimi 12 lt/100km civarındadır. Maksimum hızı ise 160 km/h olarak kayıtlara geçmiştir.

ford granada

23M

2.3 litre 6 silindirli v motoru ile 115 beygir ve 176 Nm tork üretebilmektedir. Manuel ve otomatik şanzıman ile tercih edilebilen bu model en çok tercih edilen motor seçeneği olarak bilinmektedir. Aracın maksimum hızı 170 km/h’tır.

Ford Granada Sahipleri Dikkat

Ford Granada bundan 2 yıl öncesine kadar 4-5 bin ₺’ye alınabiliyorken günümüz şartlarında düzgün bir Granada 70 bin ₺ civarında. Bu araçlar her geçen gün çürüyüp yok olduğu için bulunamaz ve alınamaz hale gelmiştir. Bu durum da bu araçların fiyatlarını katlamaktadır. Ford Granada araç sahiplerinin dikkatine; aracınızı koruyun. Mumlama işlemlerini sık sık yapıp çürümesine engel olun ve son olarak satmadan önce iyi düşünün. Düzgün bir aracınız var ise sattığınız paraya aynı aracı satın alamayacağınızın bilincinde olun. Mutlu keyifli sürüşler.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here