Motosiklet Yıkamak Zararlı mı?

0
4175
Motor Yıkama

Motosiklet yıkamak bir özen gerektirir. Yıkama işlemi, büyük bir sünger ve zararsız köpürtücü maddeler ile yapılabilir. Motosiklet yıkama, tazyikli suyla birlikte yapılmamalıdır. Eğer zor durumda kaldıysanız ve motosikletli tazyikli su ile yıkamak zorundaysanız,  radyatör peteklerine, elektronik aksama, kablolara, kilometre saatine su temas ettirmemeye özen göstermelisiniz. Düzgün şekilde yapıldığında motosiklet yıkamak zararlı değil hatta faydalı bir işlemdir.

Motor Yıkamak

En önemli hususlardan biri yukarıda bahsettiğimiz gibi basınçlı su kullanmamaktır. Motosikletinizi kovayla veya hortumla yıkamalı ayrıca fırça değil bir sünger kullanmalısınız. Kurulama aşamasında kullandığınız bezler tüy bırakmayanlardan olmalı.

Motosikletinizin zincirini temizlerken çevreyi kirletmemek adına zincirin altına mutlaka tas benzeri bir eşya koymalısınız. Zinciri gaz yağı ve küçük bir fırçayla temizleyip yağlayabilirsiniz. En son işlem olarak motosiklet temizlendikten sonra, birikmiş suların gitmesi ve fazla yağın atılması için bir tur atıp motosikletinizi sonra tekrar kurulayabilirsiniz.

Motor

Dikkat Edilecekler

Ayrıca, egzoz susturucu içine su kaçmaması için susturucu çıkışı tıkaç ile kapatılmalıdır. Motosiklet sıcakken su tutulmamalıdır. Özellikle ısınan fren diskleriniz soğuk suyun etkisiyle yamulabilir ve sürüşünüzü tehlikeye atabilir. Motosikletin üzerinde su bırakılmamalı tüy bırakmayan bir bez ile kurulanmalıdır. Kurulanmayan motosikletler virajlarda tehlike yaratabilir.

Ekstra

Motosikletini seven kullanıcılar yıkama işlemi bittikten sonra düzenli aralıklarla motosikleti koruyucu cila ile silebilir. Cila siyah plastik akşamlara değdirilmemeli. Siyah plastikler için özel ürünler kullanılmalıdır. Motosikletin anahtar deliğine, gidondaki düğmelere fazla olmamak kaydı ile WD-40 sıkabilirsiniz.

Sonuç

Eğer imkanınız var ise kendi motosikletinizi kendiniz yıkayabilirsiniz. Elbette bunun için uygun bir ortam ve zaman gerekli. Motosiklet yıkayan işletmeler mevcut ancak bazen özensiz davranıp motosikletinize zarar verebiliyorlar. Otomobillere göre daha hassas olan motosikletlere yıkama konusunda özenli davranılmalı. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi motosikletinizi temizlemenin doğru yapıldığı takdirde herhangi bir zararı yoktur. Hatta yıkanmaması durumu, motorunuzdaki olumsuz durumları geç fark edeceğiniz için kötü sonuçlar doğurabilir. arabam.com olarak herkese keyifli ve güvenli sürüşler diliyoruz ve motosikletiniz yıkarken bahsettiğimiz hususlara dikkat etmenizi öneriyoruz.

“arabam.com” Üzerindeki 2. El Motosiklet İlanları İçin Tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here