Kış aylarında soğuğun ve diğer dış etkenlerin motora zarar vermemesi içi Motosiklet garaj tiplerinden birini tercih etmeniz motosikletiniz için gayet gerekli bir önlemdir.

Kış aylarında soğuğun gelmesiyle beraber dışarıda kalan her şey etkilenir. Özellikle bütün motor aksamının soğuğa çok yakın olması motosikletler için büyük sorun teşkil eder. Yakıt sistemleri, akü, lastikler ve hatta koltuk bile soğuktan etkilenip deforme olacaktır.

Böyle bir durumda hayatınızda büyük yer kaplayan motosikletinizi dışarda bırakmak sizi rahatsız eder. Bunu için size öneri listesi hazırladık. Motosiklet garaj listemizde motosikletinize uygun garaj tipini rahatlıkla bulabilir ve seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Motosikletinizin dışarıda kalmaması, kalsa bile kendisini dış etkenlerden çok iyi bir şekilde muhafaza etmesi motosiklet garaj önemini çok iyi bir şekilde vurguluyor. Dilerseniz listemize geçelim ve motosiklet garajlarını inceleyelim.

Katlanır Seyyar Garaj

Motosiklet Garaj

Katlanır seyyar garaj motosikletler dışında çok fazla araç içinde kullanılabilir. Katlanır seyyar garaj pratik yapısıyla zemine sabitlenen bir parça ile motosikletinizi içine sokabileceğiniz ve hemen sonrasında ön tarafa geçip arkaya doğru motosikleti kapatacağınız bir şekilde üretilmiştir. Oldukça kullanışlı olan bu garaj su geçirmez ve kilitlenebilir bir şekilde üretiliyor.

Motosiklet Garaj

Dondurucu soğuklar için etkisiz kalma ihtimali olabilir ancak genel anlamda çoğu insanın titremesine yol açacak soğuklardan büyük çoğunlukta koruduğunu söyleyebiliriz.

Şişme Seyyar Garaj

Motosiklet Garaj

Dışardan bakıldığında oldukça çok komik duran ancak oldukça etkileyici bir kullanışı olan şişme seyyar garajlar motosikleti soğuktan ve diğer dış etkenlerden koruma konusunda çok etkililer.

Kullanışı; sabit bir zemin üzerine serdiğimiz sıcaklığı düzenleyen ve yağa dayanıklı taban paspası üzerine konumlandırdığımız motora, garajı giydirdikten sonra zeminde bulunan paspas ile fermuarlıyoruz. Sonrasında şişirme aparatları ile şişirme işlemine başlıyoruz. Şişirilen garaj toz ve nemi dışarda tutarken havayı kuru ve filtreli olarak iç tarafta muhafaza ediyor. Gayet eğlenceli ve korunaklı olduğunu tekrar edelim.

 

Kabin Seyyar Garaj

Kabin seyyar garajlar diğer garaj tiplerine göre daha kaliteli bir malzemeden yapılmıştır. Yüksek teknoloji plastik, su geçirmez emdirilmiş multipleks taban, gaz basıncı ile çalışan pistonlu ve yaylı kapak ve güvenli kilit özellikleri ile satışa sunulan bu garaj tipi çok güvenli ve şık görünüyor.

Özel Garajlar

Özel garajlar yarı seyyar olarak değerlendirebileceğimiz küçük parçalar halinde gelen ve montajı gerçekleşen son halini küçük bir kulübe görünümünde alan garaj tipleridir. Küçük bir kulübe tarzında olması motosikletinizi korumak adına çok daha etkili bir yöntem olacaktır. Çünkü montajını yaptığınız kulübenin parçaları muhtemelen diğer garaj türlerine göre daha kalındır. Kurulumunu ise garajı sipariş ettiğiniz firmanın göndermiş olduğu kılavuz yardımıyla çözebilirsiniz.

Diğer Motosiklet Garaj Önerileri  

Garaj Kiralama

Eğer maddi durumunuz motosiklet garajı alacak kadar yeterli değilse o halde bir tane garaj satın alana kadar garaj kiralama yöntemini uygulayabilirsiniz. Örneğin size en yakın tamirhaneyi belirli bir ücret karşılığında garaj olarak kullanabilirsiniz. Veya butik bir mağaza sahibi ile iletişiminizi iyi kurarsanız ondan mağazasında motosikletinizi muhafaza etmesi için yardım isteyebilirsiniz. Veya yakınınızda varsa önce ücretsiz kapalı otopark, yoksa ücretli bir kapalı otopark bulup motosikletinizi soğuktan koruyabilirsiniz. Tabi ki koruma aşaması koruyan alanın size yakınlığı ile belirlenmeli. Çok uzak bir noktayı koruma alanı olarak belirlemeniz mantıksız olabilir.

Evde Saklamak

Eviniz yeterince büyükse ve motosikletinize bir giriş kapısı varsa kısa bir süreliğine evde muhafaza edebilirsiniz. Anneniz bu duruma tepki gösterecektir ancak ona kısa bir süre muhafaza edeceğiniz ve tüm temizlik önlemlerini alacağınızı söylerseniz kabul edecektir. Motosikletinizi kısa süreli çözüm olarak evde saklamanız iyi bir alternatif olabilir.

Külüstür Bir Minibüs Satın Alın

Külüstür bir minibüs satın alın. Satın alın dedik ancak sahipsiz ve külüstür bir minibüs bulmanızda ihtimaller arasında. Eğer minibüs sahibi olmayı başarırsanız güzel bir restorasyondan sonra gerekli kilitleri takıp motosikletimizi içinde gayet güvenli bir şekilde koruyabiliriz. Soğuk minibüs içine minimum seviyede etki edeceği için uzun süreli muhafaza için minibüs etkili bir çözüm olabilir. Yeni bir seyyar garaj satın almadan önce minibüsün ne kadar kullanışlı olduğunu tekrar gözden geçirin.

Arkadaş Yardımı

Eğer motosiklet garajı olan bir arkadaşınız varsa ondan motosikletinizi dışarda koymak istemediğiniz için kendi garajında muhafaza etmesini rica edin. Eğer samimi bir arkadaşınızsa kabul edecektir. Eğer bu arkadaşınız size yakın bir yerde oturuyorsa sevinebilirsiniz. İyi bir seyyar garaj satın alana kadar motosikletinizi güvenle saklayabileceğiniz bir alan buldunuz.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here