Motosiklet Aynasını Nasıl Ayarlamalıyız?

0
1455

Motosiklet sürüşlerinde kendi güvenliğimizi sağlamamız gerekmektedir. Maalesef ki acemi sürücüler, yol ve dış etkenler gibi birçok sorunla karşı karşıya kalabiliriz. Motosiklet sürüşlerinde tehlike genellikle kör noktamızdan gelmektedir. Aynalar yardımıyla kör noktaları en aza indirgemekteyiz.

Motosiklet Aynasını Nasıl Ayarlamalıyız?Motosiklet Aynasını Nasıl Ayarlamalıyız?

Çoğu sürücü aynalarını ayarlarken, iki aynadan da ortak noktayı görmek istemektedir. İki aynadan ortak noktayı görmek yerine aynaları dışa doğru açmalıyız. Bu sayede daha geniş görüş açısı elde etmiş oluruz. Aynaları ayarlarken dirseklerimizi değil de arkamızı görmeye çalışmalıyız. Bazı sürücüler arkalarını rahat gördüklerini söylese de kullandıkları ayna pozisyonunu, dışa doğru açtığında hatalarını anlamaktadırlar.

Bir dahaki motosiklet sürüşünüze başlamadan önce iki aynaya da dikkatlice bakın. Sağ ayna görüntüsü sol ayna görüntüsü ile aynı noktaları mı gösteriyor? Her iki aynada arkanızı ne kadar görebiliyorsunuz? Her iki aynada da ortak noktaları görüyorsanız, genel görüşünüzü genişletmek için her iki aynayı da hafifçe dışa doğru açmayı deneyin. İdeal ayar, bir aracı iki aynada da doğrudan görebilmenizi sağlar, ancak bu görüntünün minimum şekilde üst üste binmesiyle geniş görmenize olanak tanır. Ayarladıktan sonra iki aynada da farklı odak noktanız olmalı. Ortak noktalar görebilirsiniz ama sağ aynayı kontrol ettiğinizde sol aynadan daha fazla sağ alanınızı görmelisiniz. Sol aynanızı kontrol ettiğinizde, solunuzu sağ aynanızdan daha fazla görmelisiniz. Bu ayarlama ile geniş açılı bir görüş sağlarsınız ve arkadan gelen tehlikeleri, minimuma indirgeyebilirsiniz.

Araba Sürücüleri araçlarındaki dikiz aynaları sayesinde oldukça rahat görüş açısına sahiptirler. Araçlardaki yan aynalar da maalesef ki dikiz aynasının görüş noktasına göre ayarlanmaktadır. Eğer araç sürücüleri yan aynalarının açısını genişletir, odak noktasını sağa ve sola olmak üzere değiştirirse daha geniş bir görüş açısı elde ederler.

Araç sürücüsünü tanıyın!Motosiklet Aynasını Nasıl Ayarlamalıyız?

Araç sürücülerini tanıyın derken insanları yolda durdurup tanışmaya çalışmayınız. Öncelikle diğer araçların aynalarına baktığınız zaman sürücünün yüzünü ve gözlerini görebiliyorsanız, oda sizi görebiliyor demektir. Ayna kültürünün henüz oluşmadığı bölgelerde, bu taktiği kullanmalı ve sürüşlerinizi ona göre ayarlamalısınız. Geniş açıya sahip olduğunuz zaman güvenilir ve keyifli bir sürüş elde edersiniz. “Motosiklet Aynasını Nasıl Ayarlamalıyız?” konusunda bilgi sahibi olduk. İlk iş olarak motosikletinizin aynalarını kontrol edip, düzeltmeyi unutmayınız.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here