Mercedes Yarış Arabası Modelleri

0
16337

Mercedes yarış arabası modelleri hangileri? Mercedes’in yarışçılarına baktık! Mercedes yarış otomobili konusunda da büyük izler bırakmış bir marka. Mercedes’in yarış modellerine baktık…

Mercedes’İn Yarışçılarına Baktık!

Mercedes-Benz yarışlarındaki 125. yılını kutluyor. İşte burada kazanan muhteşem araçlarını derledik.

İlk Mercedes Ayrış Arabası 1909

Karl Benz aslında yarışlara hiç meraklı değilmiş. Ancak Mercedes-Benz kurul üyüleri, marka olarak güçlü ve köklü bir imaj için yarışların önemli olduğunu biliyordu. Bundan sonra Mercedes markası, 1909 yılında yapılan yarışlara katıldı ve 200km/s hız rekorunu kırdı.

1934 Gümüş Renk

Bu öyle bir hikaye ki, yarışlar başlamadan hemen önce Mercedes W25 modelinin fazla ağır olduğu fark ediliyor. Bu durumda ne yapılıyor biliyor musunuz: boya sökülüyor. Günümüzde araba alırken en çok tercihe dilen renk olan gümüş gri var ya işte o renk, o zaman doğmuş.

1938 Mercedes Yarışları

Mercedes ve Auto Union yarış rekabeti kapalı otobanda hız rekoru savaşlarına bile sıçramıştı. Burada Mercedes’in yarış arabası 430km/s hızına ulaştı. Bu arada bu otomobilde radyatör yerine buz kutusu kullandılar. 0,17 rüzgar drenci kat sayısı almaları da o dönem için çok konuşulmuş.

1955 Moss ve Jenks

Mercedes, F1 teknolojisini Dünya Spor Otomobil Şampiyonasında taşıdı. W196 F1 aracının alüminyum şasisine bir koltuk daha eklendi. Bu rada iki yarışçı Mercedes’in tarihini değiştirdi. Stiriling Moss ve Denis Jenkinson ile ortalama 157km/s hız ile tarih yazdı.

1994 V8 Motoru

3,4 litrelik V8 motoru 1024 HP güçle dönemin en fazla dikkat çekeni olmuştu. Burada yüksek hacimli ve aşırı beslemeli motor kullanımı, bir ilk olarak önemli.

1995 Teknolojinin Zirvesi

Binek otomobil teknolojisini yarışlarla buluşturan Mercedes, 1995’te yine bir ilk ile dikkat çekmişti. C sınıfı bir yarış aracı DTM ve ITC’de yarıştı. Bu araçta balastları ağırlık dağılımı için ayarlayan motorize sistem ve aktif viraj denge çubukları yine 1995 için ilkler…

2019 Yeni Formüller

Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+ Lewis Hamilton pilotluğunda yarışlara devam ediyor. 2019’da yarışları kazanan bu teknoloji, 1,6 litre V6 motor ile çok konuşuldu.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here