Mercedes W124 Abs Arızası Çözümü Nasıldır?

0
6424

Otomobil fiyatlarının yükselişi birçok kişiyi eski model Mercedes’lere yönlendirmiştir. Özellikle son zamanlarda W201 ve W124 kasa kodlu otomobillere karşı çok büyük bir talep oluşmuştur. Zamanının ötesinde bir teknoloji ile üretilmiş olan bu araçların en gencinin 26 yıldır yollarda olduğu düşünülünce bazı arızaların oluşması da normal olarak görülebilir. Bahsi geçen bu araçlarda Abs arızası oluşabiliyor. Abs donanımı 1990 yılına kadar opsiyonel, 1990 yılından sonra ise standart olarak sunulmuştur. Bu yazımızda sizlere Mercedes W124 ve W201 kasa kodlu araçlarda oluşan abs arızası ve çözümünden bahsedeceğiz.

Mercedes w124 abs

Mercedes W124-W201

Ülkemizde çok sevilen ve 2.el olarak hala daha çok fazla talep gören bu araçlardan W124 kasa kodlu olanları 1985 yılından 1995 yılına kadar üretilip satılmıştır. W201 kodlu araçlar ise 1983 ve 1993 yılları arasında üretilmiş 190 kasa olarak bilinen araçlardır. Bu araçlar paket şeklinde değil de opsiyon şeklinde sunulmuştur. Tüm özellikler aracı ilk alan kişi tarafından seçilmiştir. Bu özelliklerden abs fren sistemi arızasının çözümünü yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Mercedes W124 Abs Lambası Yanıyor

Abs donanımına sahip otomobillerin abs lambasının yanması, abs donanımında bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu sorunda ani frenleme esnasında aracın kaymasına neden olur. Güvenlik açısından bir açık oluşmuştur. Bu arızanın çözüm yöntemi normal araçlarda obd 2’den cihaza bağlanır ve sorun görülür. Çözümü sağlanır. Ancak W124 ve W201 araçlarda Obd2 çıkışı olmadığı için norma cihazlar bağlanamaz. Bu araçlarda abs arızası ile karşılaşıldığında bakılması gereken ilk nokta akü arkasında bulunan abs rolesidir. Abs rolesi üzerinde bir sigorta bulunur. Bu sigorta kontrol edilir ve gerekirse değişimi sağlanır.

Mercedes w124 abs

Sigorta atık değilse yapmanız gereken abs rolesini söküp elektronikçiye götürmektir. Role açılır ve kontrolü sağlanır. Arıza var ise tamiri yapılır. Tamiri yapıldığı takdirde abs devreye girecektir. Abs arızası %90 ihtimalle abs rolesinden kaynaklanır. Sorun abs rolesinde değilse aracın abs sensörleri kontrol edilir. En son olarak abs hidrolik beyninin değişimi yapılır. Böyle bir durumda çıkma temiz bir parça bulmak en mantıklı çözümdür.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here