LPG Tankı Değişimi Nasıl Yapılır? Maliyeti Nedir?

5
27313
LPG Tankı Değişimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Özellikle otomobilini çok kullanan kişiler, yakıt ekonomisi için benzinli yerine lpg’li araç tercih ediyor. Benzinli bir araçta lpg kullanımı, ortalama olarak %40 tasarruf sağlıyor. LPG yakıt sistemi bazı marka model otomobillerde fabrika çıkışı olarak bulunabildiği gibi, genelde otomobillere sonradan montajlanıyor. LPG sistemine sahip otomobillerde diğer araçlardan farklı olarak LPG sistemi bakımı da yapılması gerekiyor. Lpg sisteminin bakımları zamanında yapılmadığında fazla yakıt tüketimi, motorun düzensiz çalışması gibi durumlarla karşılaşılabiliyor. Ayrıca rutin olarak 10 yılda bir LPG tankının değişimi de gereklidir. Lpg tankı zamanında değişmediği takdirde aracınız Tüvtürk muayene işleminden geçemez ve ağır kusur ibaresi yer alır. Bu yazımızda sizlere; Lpg tankı değişimi nasıl yapılır? Maliyeti Nedir? Sorularını cevaplayacağız.

LPG Tankı Değişimi Nasıl Yapılır?

LPG Tankı Değişimi Nasıl Yapılır?

Lpg tankı her 10 yılda bir değiştirilmesi gereken rutin lpg bakımlarından biridir. Lpg tankının zamanı geçtiği takdirde; Tüvtürk muayene istasyonunda ağır kusur ibaresi sizi karşılar ve aracınız muayeneyi başarıyla tamamlayamaz. Ayrıca zaman içerisinde lpg tankında biriken pislik, motorunuza ulaşarak lpg parçalarına ve motora zarar verir. Bu sebeple Lpg tankını zamanında değiştirmeniz önerilir. Lpg tankının değişimi için araç oto gazcıya götürülür. Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir. Verilen evraklarla birlikte muayene istasyonunda gerekli işlemleri yaparak; aracınızın muayeneden geçmesini sağlayabilirsiniz.

LPG Tankı Değişim Maliyeti Nedir?

Lpg tankının değişim maliyeti, aracınızda bulunan tankın boyutu ve şekline göre değişiklik gösterecektir. Ancak ortalama olarak 600 ₺ ile 1200₺ arasında bir maliyeti vardır. Gaz tankı değişimi takribi 2 – 3 saat sürmektedir. Belgelerin teslimi ise bazı durumlarda ertesi güne sarkabilmektedir.

LPG Tankı Tarihi Nasıl Anlaşılır?

Lpg Tankının etiket bölümünde Lpg tankının seri numarası, hacmi gibi bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgilerin yanı sıra xx/yy şeklinde bulunan ibare de Lpg tankının tarihini belirtmektedir. Bu tarihten sonra lpg tankının değişimi gerekir. Aksi halde aracınız muayeneden geçemez ve ağır kusurlu olarak kalır. Muayeneden geçebilmek için tankın değiştirilmesi gerekir.

2.El Otomobil İlanları

5 YORUMLAR

  1. Oldum olası sevemedim LPG yi ama benzinli araca binmekte maliyetli dizel araçlarında bakımları pahalı elektikli imdadımıza yetişecek 🙂

  2. En mantıklı en hesaplısı LPG ikincisi biraz maliyetli olsa da Benzin en kötüsü aslında Dizel maliyeti çok daha yüksek çok sıkıntılısı. Benzin-LPG bence hem hesaplı hem iyisi.

  3. Görüşlere saygım sonsuz. Kendi tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki 6 yıl 1.6 2008 dizel focus kullandım. Motor sesi benzinliye göre çok yüksek. Ağır bakımları daha maliyetli. Egzoz salınımı daha yüksek. Bakımlarını aksatırsanız maliyeti uçurursunuz. Yakıta gelince dizel az yakar benzine göre derler ama bence bu araca ve şoföre göre değişir.
    Şuan 1.4 2006 ford fiesta benzin lpg li olanını aldım. lpg dizele göre yarı yara yakıt harcıyor. tek sıkıntı motor gücü lpg de düşüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here