Günümüzde 56 adet logosunu hayvanlardan alan araba markaları vardır. Otomobil üreticileri ve diğer markalar için logo oldukça önemlidir. Marka kimliği oluşturabilmenin en etkili yolu, iyi bir logoya sahip olmaktan geçmektedir. Özellikle 2006 yılında Ford büyük bir ekonomik krizle karşılaşmıştır ve iflastan kurtulmak için 23.5 milyar $ kredi almıştır. Krediyi aldığı bankalara teminat olarak logosunu taahhüt ettirmiştir. Sonuç olarak araba üreticilerinin logoları, inanılmaz değerlere sahiptir.

Lamborghini Logosunu Hayvanlardan Alan Araba Markaları

Lamborghini’nin logosu, altın çerçeveli düz siyah bir arka plan üzerinde altın bir boğaya sahiptir. Sağlam bir boğa, güç, performans, hız ve sağlamlık imajını yansıtmaktadır. Özellikle boğanın burnundan çıkan buharlar ile Lamborghini otomobillerin egzoz dumanları birbirlerine karşı benzerlik göstermektedir. Ferruccio Lamborgini’nin inanılmaz zekası ve doğru tercihi, markanın boğalar ile özleşmesine neden olmuştur. Ayrıca Arabaların isimleri boğalardan ve boğa güreşlerinden esinlenilerek verilmektedir. Örnek olarak Lamborghini Murciélago, 24 kılıç darbesine karşı ölmeyip, ünlü boğa yetiştiricisi Miura’ya hediye edilen bir boğanın adıdır.

FerrariLogosunu Hayvanlardan Alan Araba Markaları

İtalyan markası olan Ferrari’nin logosu 17.Yüzyıla dayanmaktadır. Ferrari markasının logosu zamanın Savoy Dükü’nün birliklerinin sembolü olarak kullanılmıştır. Enzo Ferrari ve başarılı markası, at logosu kararı için iki ihtimal üzerinde durulmaktadır. Birinci ihtimal 1.Dünya savaşındaki savaş pilotlarından esinlenildi söylenmektedir. İkinci ihtimal ise Ferrari’nin İtalyan as pilotu Baracca’nın at simgesinin, Stuttgart’tan bir düşman pilotuna karşı kazandığı zaferin ardından uçağının gövdesine boyandığını öne sürmektedir.

Jaguar Logosunu Hayvanlardan Alan Araba Markaları

Logosunu hayvanlardan alan araba markaları listemizin sonuncusu Jaguar’dır. 1931’de Standard Motor Company ile birleşme sonrasında, işletme SS markasını kullanmaya başlamıştır. Jaguar ve leopar sembolleri, 2.Dünya savaşından sonra kullanılmaya başlanmıştır.

İkinci El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. Toog yerine ” KANGAL”
    olmalıydı
    Kangsl 2×2
    Kangal 4×4
    Kangal S( sedan)
    Kangal V ( suv))
    Kangal SL ( sedan lüx
    Kangal VL ( Suv Lüx)

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here