Klasik Araba ve Elektrikli Motor

0
2413
klasik araba ve elektrikli motor

Son yıllarda, giderek artan sayıda klasik otomobil sahibi eski model arabalarını elektrikliye dönüştürdü bu, birçoğunuza akıl almaz gelebilir. Ancak böylesine köklü bir değişiklik, klasik araba sürme şeklinize herhangi bir fayda sağlayabilir mi? Bunu anlamak için, elektriğe dönüştürmenin gerçekten bir yararı olup olmadığını görmek için bu konuya dengeli bir şekilde bakıyoruz. Detaylar için “Klasik Araba ve Elektrikli Motor” adlı yazımızı okumaya devam edin.

Gri eski spor araba

Klasik Araba ve Elektrikli Motor

Klasik Arabayı Elektriğe Çevirmenin Faydaları Var mı?

arabam.com’da bizler klasik otomobilleri çok seviyoruz, bu nedenle elektrik dönüşümü konusunda tarafsız olmak zor. Eski model bir arabadan orijinal bir motoru çıkarmak bize saygısızlık gibi geliyor, ancak bu size herhangi bir fayda sağlayabilir mi?

Klasik bir arabayı elektriğe dönüştürmenin bilinen bazı faydalarına bir göz atalım.

  • Geliştirilmiş Performans

Kitabımızda, performans söz konusu olduğunda hiçbir şey orijinaliyle kıyaslanamaz. Ancak, klasik otomobiliniz on yıllar boyunca gücünün ve performansının bir kısmını kaybettiyse, elektrikli bir dönüşüm, eğlence amaçlı sürüşlerinize biraz daha fazla enerji katabilir.

Onlar hakkında ne düşünürseniz düşünün, elektrik motorlarının olağanüstü güç dağıtımı sağladığı ve böylece orijinaline kıyasla daha iyi hızlanma getireceği bir gerçek. Ayrıca çoğu elektrikli motor, orijinal motordan biraz daha hafif olacak.

Yine de, bir elektrik motorunu çok fazla zorlamanın, çok hızlı bir şekilde şarjınızın biteceği anlamına geleceğini hatırlamakta fayda var bu nedenle, kendinizi tam performansta bulduğunuzda tüm bu heyecan kısa ömürlü olabilir.

Araba tamircisi iki eski zamanlayıcı araba arasında yatıyor.

  • Güvenilirlik ve Bakım

Klasik otomobil sahipleri, otomobilleri üzerinde çalışmaktan keyif alırken, işler ters gitmeye devam ettiğinde, özellikle de sürekli arızalarla karşılaşıyorsa bundan memnun olmaz. Eski motorların doğası, düzenli bakımın gerekli olduğu anlamına gelir ve buna rağmen bile kendinizi yol kenarında, kaputun altından buhar fışkırırken bulma şansınız vardır.

Tüm bunlarla birlikte, daha az zaman harcamak isteyenler için elektriğe geçmek iyi bir seçenek olabilir. Yeni bir elektrikli motor, direksiyonda daha fazla güvenilirlik ve güven duygusu sağlayabilir, böylece arabanızı bir şeylerin yanlış gideceğinden daha az korkmadan kullanabilirsiniz.

Sadece bu değil, daha az hata cebinizde daha fazla para anlamına gelebilir. Bakım, klasik bir araba kullanmanın maliyetinin büyük bir bölümünü oluşturur, bu nedenle bu maliyet tasarruflarını potansiyel bir fayda olarak hesaba katmak önemlidir.

  • Yakıt Maliyeti Tasarrufu

Birkaç klasik otomobil sahibinin tartışabileceği elektrik dönüşümüne ilişkin önemli bir fayda, yakıt maliyetiyle ilgilidir. Çoğu klasik araç sahibi, eski otomobillerin ekonomik olmadığını kabul eder, yakıt ekonomisi rakamları modern muadillerinin yapabileceklerinin çok gerisinde kalır.

Klasik arabanızı elektrikliye çevirerek arabanızı evde şarj edebilecek ve akaryakıt istasyonuna sık sık gitmekten kaçınabileceksiniz. Seçtiğiniz elektrik motoruna bağlı olarak, yavaş yolculuklar için yeterli menzile sahip olacaksınız.

Elbette, motor dönüştürmenin maliyetini hesaba katmanız gerekir.

Kopya alanı olan Elektrikli Araba şarjının yakından görünümü

Klasik Otomobilinizi Elektrikliye Çevirmeden Önce Neden İki Kez Düşünmelisiniz?

Klasik arabanızı elektriğe dönüştürmenin faydalarını okudunuz, bu yüzden şimdi dezavantajlara bakmanın zamanı geldi. Elektrik dönüşümü riskli ve pahalı bir girişimdir ve bir karar vermeden önce kesinlikle aşağıdakileri göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz.

  • Maliyet

Elektrik dönüşümünün en büyük ve en önemli tuzağı maliyettir. Eski bir arabayı elektriğe dönüştürmek çok büyük bir proje ve fiyat bunu yansıtıyor.

Herhangi bir spesifik dönüşüm için kesin bir rakam vermek imkansız olsa da, araştırmamız size klasiğinizi elektriğe dönüştürmenin maliyeti hakkında fikir verebilecek;

Bir elektrik dönüştürme kiti satın alın – bazı şirketler, yaklaşık 4.500 – 7.500 £ arasında değişen, kullanıma hazır dönüşüm kitleri sunar. Bu, yalnızca kit içindir ve araçlar veya profesyonel yardım gibi ek maliyetleri içermez.

Dönüşümü bir profesyonelin gerçekleştirmesini sağlayın – tam bir dönüşüm paketi sunan birçok firma var, bu sayede işin her unsurunu gerçekleştiriyorlar. Bunun maliyeti çok değişkendir, ancak projenin ölçeğine ve karmaşıklığına bağlı olarak 12.000 – 50.000 £ arasında bir bölge arıyorsunuz.

Tek tek parçalar satın alın ve kendiniz yapın – bu en ucuz yol, aynı zamanda en karmaşık olanıdır. Tek tek bileşenler satın alabilir ve esasen kendi dönüştürme çözümünüzü oluşturabilirsiniz, ancak bol miktarda bilgi birikimine ihtiyacınız olacak.

Araba detayı kapatın.

Bu nedenle, klasik otomobilinizi elektriğe dönüştürmek ucuza gelmiyor, bu yüzden gerçekten buna değip değmediğini görmek için paranızı harcamanız gerekecek. Unutmayın, dönüşüm maliyetinin bir kısmını karşılamaya yardımcı olabilecek orijinal motoru satabilirsiniz. Bunun ötesinde, mesele sadece yakıt, vergi ve diğer işletme maliyetlerinden ne kadar tasarruf edeceğinizi hesaplamanızdır.

  • Sürücü Duygusu

Hiç kimse rahatlık, güvenlik, ekonomi veya pratiklik için klasik bir araba satın almaz. Bunun yerine, sırf sürüş keyfi ve geçmişten bir şeye sahip olmanın keyfi için eski model arabalar kullanıyoruz. Bu nedenlerden dolayı cevap, elektriğe geçiş, maliyet tasarrufu ve elektriğe dönüştürmenin getirebileceği diğer faydalardan çok bir klasik sürmenin heyecanını önemseyen klasik otomobil tutkunları için kesin bir hayır olabilir.

  • Menzil

Elektrikli otomobiller son yıllarda uzun bir yol kat etti, ancak menzil hala birçok elektrikli model için bir sorun olmaya devam ediyor.

Araba sürerken el ele tutuşan kıdemli bir çiftin yakın çekimi.  Elini tutan yolcu koltuğunda oturan kadınla arabayı kullanan yaşlı adam.

Yakıt motorunu bir elektrik motoruyla değiştirirseniz, sürüş konusundaki zihniyetinizi değiştirmeniz ve aracınızın sınırlı menzilinin sürekli olarak farkında olmanız gerekir. Birçok elektrik motorunun boş durumdayken şarj olması saatler aldığından, bir yakıt istasyonuna yönlendirmek de artık güvenli bir seçenek olmayacak. Bu, elbette, bir elektrik motoruna ne kadar harcamak istediğinize ve teklif edilen aralığın ne olduğuna bağlıdır.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here