Kırmızı renkli arabaların çalınma olasılığı diğer renkteki arabalara göre daha yüksek midir? Peki bu doğru mudur? Öyle ise bunun nedeni nedir ve neler sonucu etkiler? Gelin hep birlikte bu soruları ve detaylarını hep birlikte inceleyelim.

Kırmızı, yıllardır popülerliğini koruyan en moda renklerden biridir. Ayrıca bu popüler renk minivanlardan spor arabalara kadar her tür araçta bulunan bir araba rengidir. Fakat kırmızı arabaların daha sık kenara çekildiği ve çalınma ihtimalinin daha yüksek olduğu fikri insanlar arasında oldukça genel bir yargıdır. Ancak böyle bilinmeseydi, bu renk muhtemelen daha da arzu edilir olurdu.

Bu şehir efsanelerinde herhangi bir gerçek var mı? Yoksa bu sadece kolektif hayal gücünün bir ürünü mü? İşte gerçeği kurgudan ayırmanıza yardımcı olacak bazı bilgileri aşağıda inceleyeceğiz.

Kırmızı Renkli Arabaların Çalınma Olasılığı Daha Yüksektir Olgusu Doğru Mu?

Birçok insan kırmızı renkteki arabaların hırsızlar için diğerlerinden daha çekici olduğuna inanıyor. Ancak çok sayıda araştırma, durumun hiç de öyle olmadığını ortaya koyuyor. Aslında, kırmızı muhtemelen en az çekici tonlardan biridir. Çünkü bu renk daha fazla öne çıkma eğilimindedir. Bu nedenle, birinin kırmızı renkte çalıntı bir araba kullandığını fark etme olasılığı çok daha fazladır. Çoğu araba hırsızı, dikkatleri kendilerine çekmeyi tercih etmez. Tam da bu nedenden dolayı kırmızı otomobilleri atlayıp bunun yerine siyah, beyaz veya gümüş olanları hedef alır. Yani normalde daha çok tercih edilen diğer renkleri tercih etme olasılıkları daha yüksektir.

Kırmızı Renkli Arabaların Çalınma Olasılığı Yüksek Mi?

Bu olgunun doğruluğu için CCC Information Services tarafından bir araştırma yapıldı. Bu araştırmanın sonucu da bu görüşü desteklemektedir. Ayrıca gümüş renkteki arabaların en sık çalındığını belirtti. Ve ardından sırayla beyaz rengin ve daha sonra siyah rengin geldiğini ortaya koymaktadır. Düşük bir profil tutmanın yanı sıra, bu arabaların listede bu kadar yüksek olmasının bir başka nedeni de çok fazla sayıda olmalarıdır. Yoldaki araçların çoğunluğu gümüş, siyah ve beyaz renkten oluşur. Bu da doğal olarak suçluların seçebilecekleri çok sayıda hedefi olacağı anlamına geliyor.

Kırmızı Arabalar Neden Bu Listede Yok?

CCC Information Services çalışmasının sonuçları, kırmızı arabaların çalıntı listesinde hiç ilk beşe girmediğini gösterdi. En çok çalınan arabaların renkleri listesinde 4 numarada altın, ardından 5 numarada yeşil rengi vardır. Siyah, beyaz ve gümüş renkleri dışında altının çekici olduğu düşünüldü. Çünkü bu renk özellikle lükslük hissi uyandırdı. Ancak araştırmacılar, faillerin neden yeşile ilgi duyduğundan tam olarak emin değil.

Kırmızı Renkli Arabaların Çalınma Olasılığı Yüksek Mi?

Kırmızının listeye girmemesi, tabi ki kırmızı renkli arabaların asla çalınmayacağı anlamına gelmez. Aksine, yalnızca, muhtemelen birçok insanın inandığı aşırı hırsızlık riski olmadığını gösterir.

Peki Ya Kırmızı Arabaların Kenara Çekilme Olasılığı?

Kırmızı arabalarla ilgili bir başka efsane de, arabaların daha sık çekilmesidir. Bu efsane nasıl ortaya çıktı? Görünen o ki, bu düşüncede gerçekten bir doğruluk payı olabilir. Araştırmacılar 942’den fazla hız alıntısından veri topladı ve kırmızı arabaların tüm trafik alıntılarının yüzde 16’sını oluşturduğunu keşfetti. Ancak beyaz arabalar çok daha sık kenara çekildi.

Kırmızı araba sürücülerinin neden daha fazla bilet alabileceğinin basit bir açıklaması var. Birincisi, polis memurlarının kırmızı arabaların hızlandığını veya başka ihlaller yaptığını fark etme olasılıklarının daha yüksek olmasıdır. Buna göre, özellikle kırmızı otomobilleri hedeflemeseler bile, onları daha sık çekebilirler.

Kırmızı Renkli Arabaların Çalınma Olasılığı Yüksek Mi?

Renk psikolojisi de bunda rol oynar. Örneğin, kırmızı genellikle aksiyon ve macera ile ilişkilendirilir ve dikkat çekmek için promosyon malzemelerinde kullanılır. Buna göre, bazıları bireylerin kırmızı araba kullanırken risk almaya daha yatkın olduğuna inanmaktadır. Bu da, daha fazla polis memurunun kırmızı araçlardakilere ceza yazmasını açıklar. Bu, özellikle bir polisin, kırmızı otomobillerdeki sürücüler arasında bir hızlanma belirtisi görünce kenara çekme olasılığının arttığını gösterir.

Hangi Renk Araç Almayı Düşünüyorsunuz? Cevap Kırmızı İse Endişelenecek Pek Bir Şey Yok

Kırmızı bir araç düşünüyorsanız, oto hırsızlığı konusunda fazla endişelenmenize gerek yok. Aynı zamanda, kenara çekilmemek için çevrenize karşı daha dikkatli olmalısınız. Dikkatli sürdüğünüz ve hırsızlığa karşı gerekli önlemleri aldığınız sürece, hemen hemen her tür kırmızı otomobile sahip olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Sıfır Km Otomobil İlanları

Araba Satın Alırken Renk Faktörü Ne kadar Önemlidir?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here