Kim hangi araba modelini almalı? Hangi araç modeli hangi kullanıcı kitlesine hitap ediyor?

1Kim İçin Hangi Araba Modeli Daha Uygun

Araba alırken en mantıklı seçime ulaşmak için önce neye ihtiyacınızın olduğunu belirlemeniz ve başkalarının önerilerine göre değil kendi ihtiyaçlarınıza göre hareket etmeniz gerekir.

Peki, hangi arabaya ihtiyacınız olduğuna nasıl karar vereceksiniz? Sizin için karar verme sürecini kolaylaştıracak ip uçlarımız var.

Yeni bir otomobil almaya karar verenlerin neredeyse tamamı eş dosttan duyduğu tavsiyelerle büyük bir kafa karışıklığı yaşar.

Biri dizel arabadan şaşma derken diğeri benzinli otomobillerin performansını över. Bir arkadaşın şu markayı al derken diğeri o markayı yerer.

Otomatik vitesli al diyenler, manuel gibisi yok diyenler, sedan araba kolay satılır, station wagon araba şart diyenler derken ne alacağınızı bilemez hale gelirsiniz.

Oysa araba alırken en mantıklı seçime ulaşmak için önce neye ihtiyacınızın olduğunu belirlemeniz ve başkalarının önerilerine göre değil kendi ihtiyaçlarınıza göre hareket etmeniz gerekir.

Peki, hangi arabaya ihtiyacınız olduğuna nasıl karar vereceksiniz? Sizin için karar verme sürecini kolaylaştıracak ip uçlarımız var.

2Vites tipine karar verin:

Eğer İstanbul gibi yoğun dur-kalk trafiğinin olduğu bir şehirde yaşıyorsanız, araba kullanmayı henüz öğrendiyseniz, araba kullanmak konusunda kendinize çok güvenmiyorsanız hepsi bir yana yol boyu konforlu sürüş sizin için önemliyse otomatik vites araba ilanlarına bakın.

3Yakıt tipine karar verin:

Aylık yakıt tüketimi herkes için çok önemli bir sorundur. Ancak bazıları için çok daha kritiktir.

Eğer sizin için de yakıt masrafı araba seçerken en önemli kriterse dizel, düz vites, küçük moto hacmi olan, motoru yeni yani yaşı küçük araba modellerini listeleyin.

Zira eski arabalar, otomatik vites arabalar nispeten çok yakar ve benzin dizel yakıta göre daha pahalıdır.

4Arabanın tarzına karar verin:

Örneğin eğer sıkışık trafikte seri hareket kabiliyeti arıyorsanız küçük, kolay park edilen bir araba almak üzere ilanları filtreleyin.

Eğer kalabalık bir aileniz varsa ve ailece seyahat etmek üzere bir araba arıyorsanız mutlaka bagaj hacmi geniş olan. arka koltukları geniş olan bir model bakın.

5Kullanım amacınıza karar verin:

Alacağınız sıfır kilometre ya da ikinci el arabayı ne amaçla kullanacağınıza karar verin. Arazide kullanılacak bir araçla şehir içinde işe gidip gelmek üzere kullanılacak araba aynı özellikte olmayacağı için kullanım amacı önemli bir belirleyicidir.

6Hayallerinizi Ve Kim Olduğunuzu Unutmayın!

Araba alırken en önemli kriter neye ihtiyacınız olduğudur. Ama bir otomobil sahibi olmak biraz da tutku işidir.

Dolayısıyla karar verirken hayalinizdeki otomobili de unutmayın.

Örneğin hayalinizde coupe araba varsa en azından ona benzer bir model alma şansınız olduğunda bu fırsatı da mutlaka değerlendirin.

İster sıfır kilometre olsun ister ikinci el, aradığınız arabaları markasına, yaşına, kullanım amacına, yakıt tipine, vites tipine hatta acil satılık olup olmadığına göre filtreleyebileceğiniz arabam.com ile kolayca bulabilirsiniz.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

  1. Yaş,yakıt ve kullanım amacı… ama bir sedan yerine station wagon modeller çok daha güzel görünüyor. Ama ben yerden yüksek arabanın verdiği konforu sevdiğim için SUV modelleri tercih ediyorum.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here