İsmini her gün duyduğumuz markalar bir yana, daha kendi halinde araba markaları olduğunun hepimiz farkındayızdır. Bu markaların reklamlarını her gün göremeyiz ama otomotiv sektöründe önemli bir kısmı oluşturmaya devam ederler. Peki bu ismini az duyduğumuz önemli araba markaları nelerdir? Hangi arabaları ürettiler?

İsmini Az Duyduğumuz Önemli Araba Markaları

SSC North America

Shelby SuperCars, (SSC) Amerika Birleşik Devletleri merkezli tek süper otomobil üreticisidir. Washington Eyaleti merkezli SSC’nin sahibi araba yarışçısı ve tasarımcı Jerod Shelby’dir.

Marka, 1.268 beygir gücüne sahip SSC Ultimate Aero gibi önemli süper otomobiller üretiyor. Bu araç 2014’te Koenigsegg One: 1 piyasaya sürülene kadar dünyanın en güçlü üretim otomobili olarak kabul edildi. Ultimate Aero, 2010’da Bugatti Veyron Super Sport tarafından ele geçirilene kadar, 2007’de en hızlı üretim otomobili olarak Guinness Dünya Rekoru sahibi oldu. İsmini az duyduğumuz önemli araba markaları listesinde de yerini alıyor.

İsmini Az Duyduğumuz Önemli Araba Markaları- ssc

Renovo Motors

2010 yılında kurulan Renovo Motors, Tesla Motors ile rekabet eden Silikon Vadisi merkezli bir start-up ​​şirketidir. Marka, 2015 yılında, etkileyici Tesla Roadster ile karşılaştırılabilen çarpıcı, tamamen elektrikli bir süper otomobil olan Renovo Coupe’yi piyasaya sürdü. Coupe, 500’den fazla beygir gücüne sahip ve 0’dan 60 mil / saat’e sadece 3,4 saniyede çıkabilir.

renovo motors

Denza

Denza Çin merkezli bir otomotiv şirketidir. Şirket, BYD Auto Co. ve Mercedes Benz ana şirketi Daimler AG’nin ortak girişimidir.

Bu otomotiv şirketi Mayıs 2010’da kuruldu ve lüks elektrikli araçlar üretmeye odaklandı. Ürünlerinden ikisi, dört kapılı bir sedan olan Denza 500 ve bir crossover SUV olan Denza X. Şu an itibariyle şirket ürünlerini yalnızca Çin’de sunuyor ve dünyaya açılma planlarını açıklamadı.

İsmini Az Duyduğumuz Önemli Araba Markaları- denza

Doonkervoort

Doonkervoort, 1978’den beri otomobil üretim sahnesindeydi. Ancak şirketin merkezi Hollanda’da olduğundan, bu Avrupalı ​​otomobil üreticisinin az bilinen otomobil markaları arasına girmesi şaşırtıcı değil. Joop A. Doonkervoort tarafından kurulan şirket, Amerikan Plymouth Prowler’ın yabancı bir ripoff versiyonuna benzeyen spor otomobiller üretme becerisine sahip olarak tanımlanıyor.

Şirketin en çok gurur duyduğu otomobillerden biri Doonkervoort D8 GTO-JD70. Bu, şirketin 70. doğum gününü kutlayan bir kutlama arabası. Bir diğeri, Nurburging’de rekabet edebilecek en hızlı arabalardan biri olan Doonkervort D8.

doonkervoort

Leopaard

Leopaard Motors Co., Ltd., 1950 yılında kurulmuş bir otomobil üretim şirketidir. Orijinal adı Changfeng Group Co., Ltd.’dir ve Leopaard adını alması birkaç yıl sürmüştür.

Şirket, çoğunlukla SUV olan çok sayıda araç sunuyor. Pazara sundukları araçlardan bazıları Leopaard Kylin, Leopaard CT7 ve Leopaard CS7’dir.

leopaard motors

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here