Hibrit arabalar ile en iyi şekilde verim almak için yapabileceğiniz birçok şey vardır. Pilinizin bakımı, seyir kontrolünü kullanma ve yavaş yavaş hızlanması hibrit fonksiyonunuza optimum verimlilikte yardımcı olacaktır. Yakıt ekonominizin bilincinde olmak da hibrit deneyiminizi geliştirecektir.

Sürüşünüzü Sınırlandırın

Hibrit arabalar

Hibrit arabaları verimli kullanmanın en iyi yolu hiç kullanmamaktır. Mümkün olduğunda hedeflerinize yürüyün veya bisiklete binin. Ayrıca otobüs, tren ve metro gibi toplu taşıma araçlarını da kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, bir arkadaşınızla bir yolculuk ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

İyi Sürüş Alışkanlıklarınızı Geliştirin

Hibrit arabalar

Çoğu hibrit arabalar sürücüsü, verimlilik için kendi hibrit olanaklarını en üst düzeye çıkarmak için, sürüşünüzü yeniden inşa etmeniz gerektiğini söylüyorlar. hibrit arabalarda hız göstergesi izlemek ve seyir kontrolü kullanmak normal bir araba sürüş deneyimine yabancı olmasa da, hibrit sürüş içinde önem arz eder.

  • Varsa, gösterge paneli yakıt ekonomisi ekranına göz atın.Bu ekran, yakıt verimliliğiniz hakkında size gerçek zamanlı bir güncelleme verecektir. Yakıt tasarruflu sürüş stillerini normal sürüş davranışınıza dahil edin.
  • Frenlerinizi kullanın. hibrit arabalar rejeneratif frenleme olarak bilinen bir teknoloji kullanırlar. Bu, frenlerin ürettiği enerjinin normal otomobillerde ısı olarak israf edilen enerji ile hibrit pilini şarj etmek için kullanıldığı anlamına gelir. Frenlere hafifçe, hatta basınç uygulayın ve hafifçe durun.
  • Çok erken fren yapma. Kendinizi etkili bir şekilde frenlemek için yeterli mesafe ve alan verin.

Hızınızı Düşük Tutun

hibrit arabaların yakıt verimliliği, saatte 110 km/s fazla yol aldığınızda azalacak. Saatte 140km/s veya daha fazla hız ayarlı olmanız durumunda yakıt tüketimi artar. Saatte yaklaşık 120km/s bir üst otoyol hızı hedeflemeye çalışın.

  • Yavaş şeritte gitmekten korkmayın. Bırakın diğer arabalar seni geçsin.
  • Orta şerit kullanın. Bu aracın Çok hızlı bir şekilde hızlanması hem gaz’ın hem de elektrik motorların birlikte çalışmasına neden olur. Bir tepeye çıkarken, hibrit arabalar ile Goldilocks bölgesini bulmaya çalışın Bu ne çok yavaş ne de çok hızlı bir hızlanma seviyesi anlamına gelir.

Farklı Hızlanma Teknikleri Deneyin

Aracı kullanırken yakıt verimliliğini izleyin. Örneğin, birkaç hafta boyunca yavaşça hızlandırmayı deneyin, sonra biraz daha hızlı hızlandırmayı deneyin ve sonra daha hızlı hızlandırmayı deneyin. Farklı tekniklerin kilometre sonuçlarını karşılaştırın ve en yakıt tasarruflu olanı benimseyin.

Seyir Kontrolünü Kullanın

Seyir kontrolü ile, daha az motor devir vererek hızlı bir şekilde hızlandırmak olasıdır. Gaz motoru hızlı ivme gerektiren ekstra itme sağlamak için ivmeye neden olabilir. Yolda giderken istediğiniz hızda seyir kontrolü ayarlayın.  Seyir kontrolünüz yoksa, hızınızı sabit tutmaya çalışın. Aracınızın hızlanması sadece enerji kullanımıyla kalmıyor, aynı şekilde enerjinizi de boşa harcıyor. Sabit hız, aracınız için en verimli hızdır.

Pilinizin Şarjını Yönetin

Piliniz tamamen şarj edilirse, daha hızlı aşınacaktır. Benzer şekilde, piliniz tamamen veya neredeyse tükenmişse, bu pilden çıkabileceğiniz toplam şarj sayısı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacaktır. Pilinizin göstergesine dikkat edin. Orta sınıf bir değere şarj ettiğinizde, yaklaşık %80, şarj işlemini sona erdirin. Pilin gücünün %20’nin üzerinde düşmesine izin vermeyin.

Bazı hibrit üreticileri kendi tasarım içine  pilin tamamen bitmesini engelleyen sistemle kullanıyorlar. Bu araç için gerekli bir güvenlik önlemidir.

Pilinizi Sıcak Tutun

Akünüzün sıcak tutulması, aracınızı sıcak tutmak anlamına gelir. Bir pil soğursa, içinden çıkarabileceğiniz enerji miktarı azalır. Kışın, soğuk havaların en kötü yanı budur. Onu korumak için garajda tutun. Aracınızı açın ve akü ısıtmak için biraz boşta çalıştırın. Aşırı ısı piliniz için de zararlı olabilir. 92 fahrenhayt derecelik bir pilin ömrü sadece beş yıl sürecek. Arabanızı garajda ve doğrudan güneş ışığından uzak tutun.

Benzinli Motor Yerine Pil Kullanın

hibrit aracınız, pilden benzinli motora ne zaman geçeceğinizi seçme seçeneği sunabilir. Mümkün olduğunda, benzin tasarrufu yapacak piller kullanın. Bazı durumlarda, (karayolu sürüşü gibi), hibridler genellikle otomatik olarak benzinli motor kullanacaktır.

Aracınızın akü aralığında sürüş. Çoğu hibrit araba, benzinli motora geçmeden önce sadece elektrikli bataryada 30 ila 60 km sürüşe izin verir. Sürüşlerinizi kısa ve evinizden yakın mesafede tutun. Verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için hibrit arabanızla evinize yakın kalın.

Satın Almadan Önce Kendinizi Eğitin

Eğer tam bir hibrit, bir yardımcı, bir eklenti, ya da hafif bir hibrit istiyorsanız  satın alma kararı vermeden önce her birinin artılarını ve eksilerini tartın.

  • Seçmeniz gereken bir tasarım seçeneği, paralel mi yoksa seri hibrit mi elde etmektir. Paralel hibrit , hem elektrik hem de gaz motorunun birlikte kullanılabildiği bir modeldir. Çoğu hibrid bu tiptir. Ancak, bazıları, yalnızca gaz veya sadece pilin herhangi bir zamanda çalışabilmesine yönelik bir türü vardır.
  • Tam hibridler tek başına elektrikle çalıştırılabilir. Hafif hibridler de gaz motoru her zaman açık olanlardır, ve elektrikli pil sadece ekstra bir destek sağlar.
  • Plugin hibrit evinizde duvara takılabilir veya (tesisler varsa) ancak gaz motoru olmayan bir plugin hibrit pilleri şarj olmaz.
  • Ne tür bir hibrit istediğiniz hakkında aldığınız karar motivasyonlarınıza ve bütçenize bağlı. Eğer bir eko-savaşçı iseniz, tam veya paralel hibrit seçmek isteyebilirsiniz. Eğer uzun yolculuklar yapmak ama yine de gaz kilometre geliştirmek istiyorsanız, hafif hibrit sizin için olabilir. Her zaman fiyat aralığı içinde bir araba satın alın

Satın Almadan Önce Fiyatları Karşılaştırın

Farklı bayilikler genellikle farklı değerlerde fiyatlandırılan aynı araç modeline sahiptir. Etrafınıza bakın ve istediğiniz araba fiyatlarını karşılaştırın. Mümkün olan en düşük fiyata hibrit satın alın.

  • Ayrıca, bayilik satış elemanı ile müzakere planı yapar. Sık sık bazı pazarlık yöntemleri ile bir arabanın ilan edilen fiyatının yüzde on ila yirmi üzerinde fiyat olabilir.
  • Ayrıca farklı hibrit otomobiller arasında fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Örneğin, iki farklı hibrit araba sadece birkaç önemsiz özellikleri ile değişir. Daha düşük fiyata olan arabayı seçmelisiniz.
  • Satın almak isteyebileceğinizi düşündüğünüz bir araba ile test sürüşüne çıkmayı unutmayın.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here