Kaydırma tekniğini kullanarak hareket eden araba fotoğrafı çekin. Bir teknik olarak kaydırma tekniği arkasındaki temel fikir, hareket eden nesne ile eş zamanlı kamera kaydırma ile nispeten keskin bir konu nispeten arka planın hareketli olmasını sağladığınız bir teknik oluşturabilirsiniz. Bu çekim hareket ve hız hissi verir. Özellikle bir yarış arabası, çalışan evcil hayvan, bisikletçi vb herhangi bir hızlı hareket konusunu yakalama yararlıdır.

Adımlar

Giriş

Eğer kaydırmayı ilk kez deniyorsanız deneysel bir tutum ile yaklaşmanız gerekir. Bu eğlenceli bir tecrübe olabilir ama aynı zamanda oldukça sinir bozucu olabilir. Eğer hızlı hareket eden konular (bir araba yarışı vb gibi) varsa özel bir çekim arıyorsanız muhtemelen çekim tarzınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Sadece tüm gün bu tekniği kullanmayın. Bunun yerine de hızlı obtüratör (ışık miktarını saptamak) hızlarında birkaç çekim yapmayı deneyin. Bu şekilde çeşitli çekimler ile sona erecek ve muhtemelen yerine sadece bulanık kullanılamaz olanların yanında bir koleksiyona sahip bazı yararlı olan fotoğraflar ile günü bitirebilirsiniz.

Deklanşör Hızı

Normalde olduğundan biraz daha yavaş bir deklanşör hızı seçin. 1/30 saniye ile başlayın ve sonra yavaş yavaş hız ile oynayın. Nesnenizin ışığına ve hızına bağlı olarak 1/60 ile 1/8 arasında bir şey kullanarak çekim yapın. Ancak yavaş olmanız sonucunda muhtemelen hareket bulanıklığınızın üzerinde kamera titremesi ile sonuçlanır. Nesne ile eş zamanlı hareket etmelisiniz. Hareket Eden Araba çekmek için bu adımlara dikkat edin.

Yer

hareket eden araba

Kendinizi konuya bakışınızın hiç kimse veya başka bir şey tarafından engellenmeyecek bir yere yerleştirin. Ayrıca çekime bir arka plan düşünün. Dikkat dağıtıcı şekiller veya renkler varsa bulanık olacak olsa da, dikkat dağıtıcı olduğunu kanıtlayabilir. Tek renkli veya düz arka planlar en iyi şekilde çalışma eğilimindedir.

Konuyla Birlikte Hareket Ediyoruz

Hareket Eden Araba fotoğrafı çekmek için arabayla beraber hareket etmeliyiz. Konu yaklaştıkça kameranızla sorunsuz bir şekilde takip edin. Kameranızın ekstra desteği için daha uzun bir lens kullanıyorsanız veya biraz gergin hissediyorsanız döner kafalı bir monopod veya tripod kullanmak isteyebilirsiniz. En iyi sonuçlar için, nesnenizin yoluna paralel olacak şekilde kendinizi ayarlamanın büyük olasılıkla iyi olacağını göreceksiniz (bu, odaklama için yardımcı olacaktır)

Otomatik Odaklama

Otomatik netleme izlemeli bir kameranız varsa, deklanşöre basarak kameranın sizin için odaklama yapmasına izin verebilirsiniz (Hareket Eden Araba hızına ve konuya ayak uydurup uyduramayacağına bağlı olarak)

Kameranız yeterince hızlı otomatik netleme yapmıyorsa, deklanşörü bırakacağınız noktaya önceden odaklamanız gerekir

Deklanşörü Serbest Bırak

hareket eden araba

Deklanşörü serbest bıraktıktan sonra (kamera titremesini azaltmak için mümkün olduğunca hafifçe yapın) Hareket Eden Araba çekimi bittiğini duyduktan sonra bile nesneyle kaydırmaya devam edin. Bu pürüzsüz takip, çekimde baştan sona hareket bulanıklığı pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

Deklanşör Gecikmesi

Eğer eski bir dijital fotoğraf makinesi ya da daha giriş seviyesi bir fotoğraf makineniz varsa deklanşör gecikmesi sorunu ile baş başa kalabilirsiniz. Deklanşör gecikmesi, deklanşöre bastığınızdan Hareket Eden Araba resminin gerçekten çekildiği zamana kadar hafif bir gecikme olmasıdır. Eğer deklanşör gecikmesi yaşarsanız, çekim için an tahmini yapmak gerekir ve kesinlikle iyi çekim yaptığınızı düşündükten sonra işleme devam etmelisiniz.

Flash İle Birlikte Çekim

Kaydırma ile ilgili bir kural yoktur ve kaydırma sırasında flaşınızı kullanarak deneme yapmak da isteyebilirsiniz. Bu yalnızca nesne yeterince yakınsa veya flaşınız bir etki yaratacak kadar güçlüyse işe yarar. Ancak arka plana istediğiniz hareket bulanıklığı verirken ana nesnenizi daha da dondurmanıza yardımcı olur.

Bir flaş kullanırsanız, doğru görünmesi için çeşitli ayarları test etmek isteyeceksiniz. Bazı durumlarda muhtemelen bir buçuk veya üçte bir flaş gücünü geri çekmek gerekir.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here