Günlük Hayatta, Arazi Aracı Kullanmak?

0
3251

Arazi araçları, Doğa aktivitelerine olan ilginin artmasıyla, hayatımıza her geçen gün daha çok girmeyi başarıyor. Salgın döneminde teması azaltmak isteyen insanlar, doğa ya ve kalabalık olmayan ortamlara ilgi duymaya başladı.

Peki bu tip doğa sporlarına, Off-road aktivitelerine ya da kampçılık gibi hobilere ilginiz var ise, ancak bu aktiviteler için uygun bir aracı, ikinci bir araç olarak alamıyorsanız. Günlük hayatta arazi araçlarını kullanmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? sizler için araştırdık.

1Günlük Hayatta Arazi aracı kullanmak?

SUV tarzı araçları bu tip aktiviteler amacıyla kullanmak mümkün.

Ancak araç piyasasının yüksek fiyatları neticesinde bütçe ayırmanız ya da yüksek fiyatla aldığınız araçlarınızı hırpalamak istemezseniz, hobiniz için daha uygun fiyatlı ve kullanmaktan zevk alacağınız bir arazi aracı alıp, kendi keyfinize göre modifiye edebilirsiniz.

2Günlük Olarak Arazi Aracı Kullanmanın Avantajları

Öncelikle iki araç yerine tek aracın maliyetlerine katlanmış olursunuz. Yani tek araç için; trafik sigortası, kasko, MTV, yakıt, lastik, bakım, arıza …vb masraflardan kurtulmuş olursunuz.

Yerden yüksek araç kullanmanın konforunu ve güven hissini yaşamış olursunuz. Her zaman trafikte görünür olursunuz. Kasislerde, çukurlarda, park ederken kaldırımlarda sürtme ya da vurma gibi tedirginliğiniz olmadan araç kullanırsınız.

Arazi

Güzel yapılmış bir arazi aracı insanlar tarafından büyük ilgi çeker ve merak edilir.

3Dezavantajları

Arazi araçlarının lastikleri, asfalt dışı kullanımlar için tasarlandığından ve daha büyük olduğundan yol sesi konusunda biraz daha gürültülü olur. En önemli dezavantajı yakıt tüketimi, ağırlığı, büyük boyutları ve motor hacminden dolayı binek bir araca göre daha fazla olabilir. Bu da günlük hayattaki yakıt masrafınızı artıracaktır.

Büyük boyutlarından dolayı park yeri bulmakta zorlanabilirsiniz. Hız için değil, asfalt dışı için tasarlandıklarından dinamik sürüşlerde ve viraj dönüşlerinde binek araç kabiliyetini veremez.

Off-road araçlarını sevenler, binek araç kullanıcılarına şöyle der: ” Sen benden hızlı gidebilirsin, fakat benim gittiğim her yere sen gelemezsin.” 🙂

Genel anlamda arazi araçları günlük kullanım için biraz daha masraflı olsa da, asfalt lastikleri seçerek, araç üzerindeki eklentileri modüler yapıp şehir içi kullanımına uygun hale getirebilirsiniz.

Bu durumda günlük hayatta arazi aracı kullanmak, masraflı değil keyifli bir hale gelecektir.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here