Güneş Yanığı Giderme Boyasız Verniksiz

0
22323

Otomobiller günlük olarak birçok kişinin kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemlerde birçok kişi bütçe sebebiyle yeni model araçlar yerine daha eski model araçlara yönelmektedir. Araçlar eskidikçe boyanın üzerinde bulunan vernik yanmaya başlar. Bu olaya güneş yanığı denir ve boyanmamış eski model araçlarda kaçınılmaz bir durumdur. Otomobillerin güneş yanıklı olarak kalmasının yani boyanmamasının sebebi, boyatma aşamasında harcanılan para değil de aracı satarken yaşanan değer kaybıdır. Bu sebeple birçok kişi aracını boyatmak yerine güneş yanıklı olarak binmeyi tercih etmektedir. Güneş yanığının boyatmak dışında bir çözümü var mı? Bu yazımızda sizlere; boyasız, verniksiz güneş yanığı giderme işleminden bahsedeceğiz.

Güneş Yanığı Giderme

Güneş Yanığı Nasıl Olur?

Güneş yanığı, güneşin aracınızın üzerine direk olarak vurması sonucu, araçta oluşan lekelerdir. Eğer araç park halinde iken yeteri kadar korunmuyorsa, güneş ışınlarına direk maruz kalan yerler ısınır ve uzun süre boyunca da sıcak kalır. Bu ısınma sonucu ise arabada güneş yanığı meydana gelir ve bu bölgelerde renkte solma görülür. Aranızın üzerine güneş ışınlarının dikey olarak geldiği yüzeylerin yeteri kadar korunmaması halinde öncelikli olarak aracınızın renginde solma sonrasında ise yanma meydana gelir. Güneş yanığı, güneş ışığının sürekli olarak yatay yüzeye vurması sonucu ilk olarak boyanın üst katmanını daha sonra ise otomobil sac yüzeyini ısıtır. Hem zeminden hem de yüzeyden ısınmaya maruz kalan boya ise direnç kaybeder ve zamanla yıpranmaya başlar. Bunun sonucunda ise aracınızda güneş yanığı oluşur.

Güneş Yanığı Giderme

Boyasız Verniksiz Güneş Yanığı Giderme

Vernik sökücü, son zamanlarda popülerleşmiş bir üründür. Sprey şeklinde bulunur. Yaptığı iş boya üzerindeki verniği temizlemektir. Araçta güneş yanığı olan bölüm kalır diğer bölümler maskelenir. Vernik sökücü sıkılır ve üzerine bir folyo koyulup beklenilir. Vernik erir yumuşak bir plastikle kazınır. Vernik komple kazındıktan sonra yapılacak işlem temizliktir. Temizlik sonrasında ise sırası ile pasta cila seramik kaplama ve boya koruma işlemleri yapılır. Sonuç Mükemmeldir. Yapılan bölümde; vernik kalmayacağı için boya tam anlamıyla korunamasa da seramik kaplama boyanızı koruyacaktır. Aracınıza düzenli olarak cila yapmalısınız.

Unutmayın ki her zaman parlak olan araba hiçbir zaman eskimez.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here