Geleceğin klasik arabası kavramı tabi ki her arabanın eskime durumuyla alakalı bir durum. Yani bir araba 40 yıl sonra klasik olabilecek mertebeye zamanla eskimesi ile gelir. Peki neden geleceğin klasik arabaları diye bir ayrıntı belirttik? Bunun nedeni klasik araçların gerçekten zaman geçse de geçmiş gelecek ve günümüzde de değerini koruyabilen araçlar olmasıdır. Her araba eskir ancak hepsi değerini koruyamaz ve ayrıca köklü hepsi bir geçmişe sahip değildir.

Bu yazımızda köklü geçmişi ve marka değeri ile her zaman dikkat çekmiş ve popülerliğini korumuş ve bunu ileriye de taşıyacağı tahmin edilen geleceğin klasik arabası modellerini inceleyeceğiz.

1Toyota Supra

İçinde BMW’nin son derece sağlam ve dayanıklı olan B58 turbo altı silindirli motoru ile ürettiği 1,000 beygir güç suprayı drag yarışlarının bir numaralısı yapıyor.

Toyota Supra klasik araba piyasasındaki en hızlı spor otomobillerden biridir Yeni nesil supra modeli ile piyasaya yen yüzü ile giriş yapması gelecek nesil klasik supranın sinyallerini verdi. Supra tasarım olarak mükemmel bir spor arabadır ve bu nadir durumu suprayı gelecekte bir koleksiyon ürünü yapacaktır. Yani Dede yerini Toruna bıraktı.

2Mazda MX-5

Geleceğin klasik arabası olacak bir başka modelde Mazda MX-5. Mazda İlk üç neslinde beklediği tasarımsal vurgunu yapamayan ve bir şekilde unutulan modeller tasarladı. Daha sonra Mazda hafif şasisi ve çevik yol tutuşunun yanı sıra bir motor yükseltmesi ile 2019 yılında Mazda MX-5’i tasarladı. 2.0 litrelik motor 155 beygirden 181 beygire çıktı ve bu da 2020 modellerini gelecekte daha çok aranan hale gelmesinde belirleyici bir faktör oldu.

3Nissan GT-R

Nissan GT-R için köklü bir spor otomobil markasıdır o yüzden önemini unutmamalıyız. GT-R’nin yeni tasarımı ile eski formundan uzaklaştığını düşünenler olsa da bundan 20 yıl sonra bu düşünceler kaybolacaktır.

GT-R Hala olağanüstü hızlı bir araba ve japon mühendisliğinin gözdesi. Daha da önemlisi, GT-R’ın her nesli satın alınabilir hale geldi ve hiçbirinin tarihsel önemi tartışılmaz durumda. Geleceğin klasik arabası konusunda en göze model olduğunu belirtelim.

Nissan elektrikli model üretimine geçerse ve bu alanda yoğunlaşırsa mevcut 3.8-litre çift-turbo V6 supra türünün son örneği olacak. Gelecekte nadir parçalardan biri olan GT-R şimdiden sahip olmak için kolları sıvayın. Pahalı bir araba ancak ilerde daha pahalı olması yüksek ihtimal.

4Chevrolet Corvette C8 Stingray

Corvettenin geçmişten günümüze kadar geçirdiği spor otomobil süreci inişli çıkışlı grafikler gösterse de varlığını korumayı başardı ve hala önemli bir konumda. Chevroletin ürettiği yeni Corvette gelecekteki klasik otomobil koleksiyoncuları için geleceğin klasik arabası arasında.

5Bentley Flying Spur

Bentley, 2023 yılına kadar üreteceği tüm modellerin elektrik motoru üzerine şekilleneceğini söyledi. Bu yepyeni çift turbo 6.0-litre W12 Bentley Flying Spur tamamen gaz motorlu sedan olarak kısa ömürlü olacağı anlamına geliryor. Dolayısıla 626 hp ve 664Nm tork üreten otomobil gelecekte de çoğu kişinin sahip olmak isteyeceği bir otomobil olacak.

6Ford Mustang Shelby GT500

Shelby araba klasikleri olma konusunda uzun bir geçmişe sahip ve 2020 GT500 yeni bir fabrika yüksek performanslı Mustang ile bu geçmiş hatırlanıyor.

Yeni supercharged 5.2-litre V8 motor 760 beygirlik güç ile 3.3 saniye içinde 100km/s hıza ulaşarak akıllarda kalacak bir performansa sahip olduğunu gösteriyor. Şu an bir tane satın almanız sizi ilerde çok daha önce özel sonra zengin yapabilir.

7Mini Cooper SE

Mini aslında tasarım ve performans olarak fiyata olması gerektiği gibi yansıyan bir marka. Yani bu ne demek? Herkes mini sahibi olabilir.

Mini Kompakt otomobil alanında bir simge haline geldi. Mini SE gelecek için elektrikli araba geçişine girmek için çalışmalar yapıyor. Ancak, küçük elektrikli Mini piyasaya sürülecek olursa iki şekilde gidebiliriz. Ya hepimiz hidrojen yakıtlı araba kullanırken korunmaya değer bir tuhaflık olarak geriye bakacağız. ya da yükseltilmiş bir pil paketi ile klasik bir günlük sürücü olarak popüler olacağız. İnsanlar şu anda düşük aralığı üzerinde duruyor. Ama 20 yıl sonra insanlar tek bir şarj 600km de scoffing olacak bu yüzden bu bir fark yaratmaz.

8Porsche 911 Carrera S

Tüm yeni 2020 model yılı Porsche herhangi bir yüksek performanslı döşeme burada bir shoo-in, ama bir manuel yüklü Carrera S seçenler gelecek nesillere bir iyilik yapıyoruz. Manuel şanzıman ölüyor ve insanlar her zaman 911’e sevgiyle bakıyor olacaklar. Bu gerçekleri bir araya getirirsen, klasik bir araban olacak. Bir noktada, aynı zamanda manuel şanzıman Porsche arka motorlu Porsche son zamanlarda yaptığı gibi piyasada kendi kabarcık yaratacak muhtemeldir. Eğer iki göze alabiliyorsanız, sürücü için bir tane satın alın ve üzerinde bir çarşaf ile garajda bir sopa. Çocuklarınız bunun için daha sonra size teşekkür edecekler.

9Dodge Charger SRT Hellcat Widebody

Bir kavurucu hızlı kas araba istiyorum ama aynı zamanda arka koltuklarda insanlar koymak zorunda isteyenler için, Dodge Charger Hellcat bir rüya gerçek oldu. Hellcat Charger bir süre civarında olmuştur, ama 2020 için daha fazla lastik ile geniş gövdeli bir sürümünü ekleyerek sadece Charger SRT Hellcat badass görünmesini sağlamak değil, aynı zamanda cömertçe boyutlu şeritler ile yolda veya arka yollarda sürücü için bir isyan. Ancak, tek başına görünüyor Şarj SRT Hellcat Widebody zevk gelecek nesiller için korunur emin olacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here