Frene Basınca Dalma Yapma Sorunu ve Çözümü

0
2967

Otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobiller kullanıldıkça eskir ve bakım gerektirirler. Bakımları zamanında yapılmayan araçların kullanımı sürüş kalitesi ve güvenliği açısından çok önemlidir. Aracın periyodik bakımlarının aksatılması, motorun arıza yapmasına yol açar. Seyir halindeyken karşılaşılan bu sorun maddi zararın yanı sıra işlerinizin aksamasına da neden olur. Aracın ön takımında oluşan arıza trafik seyrini tehlikeye sokabilir. Aracın salıncaklarında bulunan sorun, frene basınca aracın dalma yapmasına sebep olur. Bu durum ani frenlemelerde trafik kazalarına neden olabiliyor. Bu yazımızda frene basınca dalma yapma sorunu ve çözümünden bahsedeceğiz.

dalma yapma sorunu

Ön düzen, araçların düz ve güvenli yol tutuşunu sağlar. Aynı zamanda yoldan kaynaklanan kusurları da minimuma indirmenize yardımcı olur. Ön düzen sistemini oluşturan parçalardan bazıları, rot, rot başı, amortisör, salıncak gibi parçalardır. Direksiyona sürücü tarafından verilen komut sonsuz dişli aracılığı ile tekerlere iletilir. Tüm parçaların düzenli olarak çalışması ön düzen sisteminin iyi olmasını sağlar.

Ön Düzen Bakımı Nasıl Yapılır?

Aracın her 5000 km de bir ön düzen yani rot balans ayarına girmesi gerekir. Bu işlem esnasında aracınızın ön düzen parçalarının hepsi kontrol edilmelidir. Rot başı en sık arıza veren parçadır bu nedenle mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Aracınızın ön düzen bakımı için mutlaka yetkili servisten destek almalısınız.

dalma yapma sorunu

Frene Basınca Dalma Yapma Sorunu

Araçların ön düzeninde arızalar oluşabilir. Ön takım bir aracın en önemli bölümüdür. Çünkü aracın yola tutunmasını sağlayan lastiklerin araca bağlantı noktalarıdır. Aracın motorunda bir arıza oluşsa araç durur. Ancak ön takımda oluşan arıza, aracı sizin kontrolünüzden çıkarabilir ve bu durum trafik kazalarına neden olur. Ön takımda bulunan salıncağın görevi tekerleğin dikey yönde esnemesini sağlamaktır. Salıncağın burçları, kauçuk maddeden yapılmıştır. Esnemesini sağlayan parçalar burçlardır. Bu burçlar zamanla aşınır. Aşınan burçlar boşluklara sebep olur. Bu durum da fren yapıldığında aracın dalma yapmasına neden olur.

dalma yapma sorunu

Sorunun Çözümü

Aracınız dalma yapıyorsa yapmanız gereken ilk şey, aracınızı rot balans servisine götürmek olmalıdır. Rot balans servisi aracınızın ön takımını kontrol eder ve dalmaya neden olan arızalı parçayı tespit eder. Arızalı parçayı tamir servislerinde değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Salıncak arızalarında; komple salıncak değişebildiği gibi salıncak burçlarının değişimi ile de sorun çözülebilir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here