Ana Sayfa Danışman Fren Hortumu Nedir? Nasıl Değiştirilir?

Fren Hortumu Nedir? Nasıl Değiştirilir?

0
5341

Fren hortumu, fren balatalarının sıkıştırdığı fren kaliperine giden fren sıvısını tutmak için kullanılır. Sıradan kullanımda, fren hortumları zamanla eskimeyle bozulur ve fren hortumunun değiştirilmesi gerekir. Ortalama olarak, fren hortumları beş ila on yıl ve genellikle daha uzun ömürlüdür. Sürekli olarak aşırı sıcak ve kuru koşullara maruz kalan araçlar için, fren hortumunun daha sık değiştirilmesi gerekebilir.

Fren Hortumu Nedir?

Diskli veya kampanalı frenli her tekerlekte, bir fren hortumu sert çelik veya alüminyum fren hattını tekerlekteki fren kurulumuna bağlar. Fren pedalına basıldığında fren sıvısı basınçlanır ve sıvı, esnek fren hortumundan geçer. Basınçlı sıvı mekanik frenlere kuvvet uygular ve sürtünme aracınızı yavaşlatır.

Fren hortumunun kendisi sentetik kauçuktan yapılmıştır ve iç astarı genellikle Kevlar veya başka takviye edici kumaşlar içerir veya mukavemet için örgülü çelik içerebilir. Hortumun üzerindeki dış lastik tabakası, fren hortumu bozulduğunda çatlaklar veya sürtünme izlerini gösteren birincil aşınma göstergesidir. Çatlama olduğunda veya fren sıvısı sızdığında, fren hortumunun değiştirilmesi gerekir.

Fren Hortumunun Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • Hortumdan fren sıvısı sızıyor.
  • Fren hortumu kılıfında belirgin çatlaklar.
  • Dış katmanda sürtünme izleri.
  • Fren hortumları katlanmış veya sıkışmış.

Fren Hortumu Nasıl Değiştirilir?

Araba kaldırılır ve tekerlek çıkarılır. Frenler incelenir ve arızalı hortum tespit edilir. Fren hortumunun çelik fren hattından ve fren kaliperi veya kampanasından bağlantısı kesilir. Yeni bir hortum takılır. Rezervuardaki fren sıvısı doldurulur ve frenlerin havası alınır. Bir teknisyen, onarımın tamamlandığını doğrulamak için bir yol testi gerçekleştirir.

Hatırlanması Gereken İpuçları

-Fren kaliperleri veya tekerlek silindirleri değiştirildiğinde fren hortumları dikkatlice incelenmelidir.

-İç astar şişip bozulabileceğinden, fren sıvısı kirlenmişse, fren hortumlarının değiştirilmesi gerekecektir.

Fren Hortumunun Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Fren hortumlarınızı aşınma ve yıpranma fark edildiğinde veya sızıntı olduğunda değiştirmek, frene her bastığınızda aracınızın güvenli ve emniyetli bir şekilde duracağına dair size güven verecektir. Aracınızı denetimden geçmeyen fren hortumları ile sürmek sizi ve yolcularınızı tehlikeye atar. Bir sızıntı meydana gelirse, acil bir durumda duramayabilirsiniz ve bir kazaya neden olabilirsiniz.

2. El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK