Arka Cam Değişimi Nasıl Yapılır?

0
3054

Aracınızın arka camı, sürüş sırasında arkanızda ne olduğunu görmenize izin vermekten fazlasını yapar. İç mekanınızı dış etkenlerden korur, aracın şık görünmesini sağlar ve kaza anında araca yapısal bütünlük sağlar. Güneşten gelen sert UV ışınlarına ve gün geçtikçe üzerine atılan kir ve döküntülere katlanmak zorundadır, bu nedenle pencerenin zarar görmesi neredeyse kaçınılmazdır. Peki camınıza bir şey olursa arka cam değişimi nasıl yapılır?

Arka Cam Nedir?

Arka camın, arabanızın arkasını görmenizi sağlayan bir cam parçası olduğunu düşünebilirsiniz, ancak göründüğünden çok daha fazlasıdır. Temel bir yapısal bütünlük bileşenidir ve herhangi bir hasar durumunda, sizi ve ailenizi koruma yeteneğini azaltacaktır.

Arka cam genellikle, dayanıklılığını ve güvenlik yönlerini artırmak için birçok kez ısıtılıp soğutulan temperli camdan yapılır. Hasar görürse, normal bir cam parçasının kırıldığında oluşturacağı büyük parçalardan daha az keskin olan binlerce küçük parçaya ayrılacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, dışarıdaki sıcaklık arabadakinden daha düşük olduğunda camın buğusunu gidermeye izin vermek için içine yerleştirilmiş bir ısıtma donanımına sahiptir.

arka cam değişimi

Arka Cam Değişimi Belirtileri

Arka cam buğu çözücü çalışmıyor: Arka camdaki küçük turuncu çizgiler buğu çözücü sistemin bir parçasıdır ve kırılırlarsa veya bozulurlarsa, çoğu zaman yeni bir arka cam gerekir.

Parçalanmış veya tamamen kırılmış arka cam: Bu bariz olanı belirtir, ancak arka cam paramparça veya tamamen kırılırsa, en kısa sürede değiştirilmesinin zamanı gelmiştir.

Arka Cam Değişimi Nasıl Yapılır?

Cam teknisyeni, cama tam erişim sağlamak için arka silecek lastiğini (takılıysa) ve iç arka kaplamayı çıkaracaktır. Buğu çözücünün sekmelerle bağlantısı kesilecek. Arka dolgu macunu kesilecek ve arka cam çıkarılacaktır. Eski dolgu macunu temizlenecek ve pencere çerçevesine yeni bir dolgu macunu uygulanacaktır.

Yeni arka cam yerine sabitlenecektir. Çıkarılan kaplamalar ve silecek lastiği yeniden takılacak ve buğu çözücü tekrar bağlanacaktır. Sızdırmazlık maddesi kurulurken arka cam bantla sabitlenecek ve buğu çözücü ve silecek doğru çalışma için test edilecektir.

Hatırlanması Gereken İpuçları

-Arka cam, aracın yapısal bütünlüğünün önemli bir bileşeni olduğundan, kırık veya hasar görmüş bir arka cam en kısa sürede değiştirilmelidir.

-Doğru takılmasını sağlamak için her zaman resmi bir oto cam teknisyenine arka camınızı değiştirtin. Bu, olası su sızıntılarını, rüzgar gürültüsünü ve diğer teçhizat sorunlarını önleyecektir.

Arka Camınızı Değiştirmek Ne Kadar Önemlidir?

Arkanızda ne olduğuna dair net bir görüşe sahip olmak, günlük sürüşün önemli bir parçasıdır, ancak aracınızın güvenlik özelliklerinin optimum düzeyde çalışmasını sağlamak, arka camınızın hasar görür görmez değiştirilmesinin bir başka nedenidir.

Ayrıca eşyalarınızı güvende, hava ve sert unsurlardan uzak tutacaktır.

2. El Otomobil İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here