Eskiyen Döşeme İçin Neler Yapılabilir?

0
3182

Döşeme, araç içerisinde belki de en çok kirlenen ve zamanla deforme olan araç parçalarından birisidir. Can sıkıcı olabilen bu durum için neler yapılabilir? sorusuna cevap aradık. Aracınızın eskiyen döşemeleri için neler yapabilirsiniz?

Deri veya kumaş koltukları olan araçlar, özellikle belli bir zamandan sonra çatlamalar, sararmalar, kir ve yırtılma gibi sorunlarla karşılaşıyorlar.

döşeme

Neler yapabiliriz bir bakalım;

1Döşeme Temizliği

Temizlik elbette başta sağlık için önemli bir konu, eğer aracı aileniz ile kullanıyorsanız daha da önemli bir hale geliyor.

Aracın koltukları, özellikle kumaş ise nerdeyse bir hava filtresi gibi toz toplar, o sebeple koltuk temizliği önemli bir konudur.

Belirli aralıklarla kendiniz ya da profesyonel yardım alarak koltuklarınızı yıkatmanızda fayda vardır.

2Koltuk Kılıfı Kullanmak

Eskiyen araç döşemeleriniz içi bir alternatif koltuk kılıfı kullanmaktır.

Oto aksesuarcılarda kolaylıkla bulunabilen ve zevkinize göre seçebildiğiniz alternatifleri ile, koltuk kılıfı kullanarak döşemelerinizi koruma altına alabilirsiniz. İnternet üzerinde aracınızın marka ve modeline göre özel olarak üretilmiş, kılıf takımları da bulabilirsiniz.

Tabi ki koltuk kılıfları da zamanla deforme olacak ve kir toplayacaktır.

3Döşeme İçin Yama Yaptırmak

Özellikle döşemelerin sürücü koltuğu tarafında kapıya yakın olan bölümünde deforme meydana gelir. Bunun sebebi en çok kullanılan bölümün sürücü koltuğu olması ve sürekli iniş-biniş yaparken deforme edilmesinden kaynaklanır.

Eğer böyle bir durum var ise; oto döşemecilerinde aracın koltuğunun bir bölümüne yama işlemi yaptırarak, uygun maliyetle koltuğunuzun güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

4Deri Yenileme

Deri, genel olarak bakım isteyen bir üründür.

O sebeple düzenli olarak bakımının yapılması önemlidir. Kullanım ve hava koşulları neticesinde deri kumaşlı koltuklar üzerinde zamanla kılcal çatlamalar meydana gelir.

Bu durumun önüne geçmek için zaman zaman araç koltuklarınızı, deri bakım ürünleriyle yenilemeniz gerekmektedir.

Deri döşemeler için boyama işlemleri yapılarak eski kondisyonuna ulaştıran işinin ehli oto döşeme işi ile ilgilenen ustalar ve uygulama merkezleri mevcuttur.

Elbette bu işlemleri boş zamanlarınızda biraz araştırma ve uğraş ile kendinizde yapabilirsiniz.

5Komple Döşeme Yaptırmak Veya Çıkma Koltuklar İle Değiştirmek.

Eğer aracınızın döşemeleri fazlasıyla deforme oldu ise, en doğrusu bir oto döşemecide komple rezive etmek ve yenilemek.

Komple koltuk değiştirerek, aracına ekstradan koltuk ısıtma, soğutma ve masaj özelliklerini dahi kazandırabilirsiniz. Yani uyumlu olması durumunda, aracınıza farklı marka model bir aracın koltuklarını taktırıp, fonksiyonlarını aktif hale getirebilirsiniz.

Aklınıza böyle bir düşünce var ise, imkansız olmadığını bilin.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here