Eskimiş Benzin Hortumları Aracınızı Yakabilir

0
3749
eskimiş benzin

Otomobil motorları çalışmak için yakıta ihtiyaç duyarlar. İhtiyaç duyulan bu yakıt, yakıt hortumları vasıtası ile depodan taşınır. Yakıt hortumları zamanla eskir ve sertleşirler. Sertleşen hortumlarda çatlama ve kırılmalar oluşur. Bu ciddi anlamda sıkıntı demektir. Özellikle benzinli otomobillerde böyle bir durumla karşılaşmak aracın alev almasına neden olabilir. Bu sebeple eskimiş benzin hortumlarını değiştirmek gerekir. Detaylar yazımızın devamında.

Eskimiş Benzin Hortumları Aracınızı Yakabilir

Ülkemiz şartlarında her gün birçok araba alev alıp yanıyor. Yanan arabaların yanma sebebi incelendiğinde %80 gibi büyük bir oranın yakıt hortumu olduğunu görebiliyoruz. Yakıt hortumları, zamanla özelliğini yitirip sertleşir. Sertleşen hortumlar çatlar ve yakıt sızdırırlar. Benzin, küçük bir kıvılcımla dahi tutuşabilmektedir. Bu sebeple benzin hortumlarını ara ara kontrol edip gerektiğinde değişimini sağlamak gerekir.

eskimiş benzin

Yakıt Hortumu Değişimi Nasıl Yapılır?

Teknisyen aracı kaldırır ve yakıt sızıntısının veya kısıtlamasının kaynağını belirler. Motor yakıt dağıtım borusunda yakıt basıncı boşaltılır. Yakıt hortumu bir ucundan çıkarılır  ve hattaki yakıt toplanır. Yakıt hortumu tamamen çıkarılır ve yenisi takılır. Motor çalıştırılır ve yakıt sistemi sızıntılara karşı incelenir.

Hatırlanması Gereken İpuçları

-Bir yakıt hortumunun değiştirilmesi gerekiyorsa, hepsini aynı anda değiştirmek en iyisidir. -Bazı yakıt hortumları, hem parça hem de işçilik maliyetini artırabilecek sert yakıt hatlarıyla değiştirilmelidir.

Yakıt Hortumlarınızın Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Arabanızdan yakıt sızıntısının son derece tehlikeli bir durum olduğunu söylemeye gerek yok; doğal bir yanma riski. İster bir yakıt sızıntısından kaynaklanan bir araba yangını olsun, ister yakıt hattı çöktüğü için arabanızın durması, kendinizi ve diğerlerini yolda tehlikeye atan bir durumdur. Bir sorun ilk keşfedildiğinde yakıt hortumlarınızı değiştirmek ihtiyatlı bir harekettir ve her sürüş sırasında size huzur verir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here