Enjektör Arızası Pistonu Delebilir

0
3651
Enjektör Arızası Pistonu

Dizel otomobiller, ekonomik yakıt tüketimi ve yüksek tork verileri ile birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Dizel otomobillerin ilk versiyonları tamamen mekanik bir şekilde çalışmaktaydı. Depodan yakıtın motora ulaşmasından, pompanın çalışmasına herhangi bir elektronik sistem bulunmamaktaydı. İlk dizeller sonrasında yeni çıkan sistemde, mazot pompası üzerine bir kart eklenerek dizel motorlar elektronik sistemle tanışmış oldu. Bu versiyonlarda gaz pedalı da elektrikliye dönmüştür. Ancak pompanın çalışma biçimi tamamen mekanik olmaya devam etti. Mazot pompası sırasıyla enjektörlere yakıt basıyordu. Ancak bir sonraki nesil dizel motorlarda common rail sistem kullanıldı. Mazot pompası tüm enjektörlere yakıt basıyor, aracın ECU’su tarafından enjektörlere açılma emri verilerek yakıtın yanma odasına ulaşması sağlanıyor. Common-rail sistemi verimliliği arttırarak dizel otomobilleri daha tercih edilebilir kıldı. Dizel otomobiller, her ne kadar güçlü ve sağlam olsa da zaman zaman bazı arızalar oluşturabilir. Bu arızalardan biri de enjektör arızasıdır. Enjektör arızası pistonu delebilir.

Enjektör Arızası Pistonu

Enjektör Arızası Pistonu Delebilir

Dizel otomobil sahiplerinin en büyük korkusu olan yakıt sistemi arızalarından biri de enjektörlerin arıza yapmasıdır. Enjektör arızası sonucunda enjektör yakıtı tutamaz ve pistonun tepesine verir. Pistonun tepesine yüksek basınç ile gelen yakıt pistonun delinmesine sebep olabilir. Bu durumda yapılması gereken, komple motor revizyonudur. Piston delinince silindirin de hasar alması muhtemeldir. Aracın motor revizyonu yapılır. Enjektörler bakım ile kurtarılabilirse kurtarılır. Aksi durumda enjektörlerin değişimi gerekir. Büyük bir masraf sizi bekliyor olacaktır.

Enjektör Arızası Pistonu

Dizel Otomobil Sahipleri Dikkat

Eski nesil dizel otomobiller yakıt seçmiyordu. 10 numaralı yağ katkısı ve mazot karışımı ile kullananlar dahi vardı. Ancak yeni nesil otomobillerde yakıt oldukça önemlidir. Yakıtı güvendiğiniz sabit bir petrolden almanız gerekir. Bazı istasyonlarda ucuz yakıt alınabiliyor. Yakıtı alırken bu durum her ne kadar kârlı gibi dursa da ilerleyen zamanda yakıt sistemi ile ilgili bazı arızalar oluşabilir. Ben kendi aracıma daha önce ucuz yakıt aldım. Eski model kara pompaya sahip araçlarda yakıt toleransı biraz daha fazladır. Ancak dizel otomobillerin yakıt sistemi bakım fiyatlarının yüksek olduğu bir gerçek. Bu sebeple kaliteli yakıttan şaşmamak gerek.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here