Eksantrik Mili Contası Nasıl Değiştirilir?

0
2919
Eksantrik Mili

Motorunuz, silindir kafasını motorunuzun krank mili ile mükemmel zamanlamada tutmak için bir eksantrik mili kullanır. Eksantrik mili motor yağı ile yağlanır ve yağı motorun içinde tutmak için bir conta kullanılmalıdır. Günlük kullanımda, eksantrik mili contası sonunda aşınabilir veya bozulabilir ve motor yağının sızmasına veya sızmasına neden olarak eksantrik mili contasının değiştirilmesini gerektirebilir.

Eksantrik mili contasını değiştirmek için belirli bir aralık yoktur – bunun yerine, sızdırdığında gerektiği gibi değiştirilir. Conta kendi başına ucuz bir bileşen olduğundan onarım maliyetinin çoğu işçiliktir.

Eksantrik Mili Contası Nedir?

Motorunuzun üst ucunda, eksantrik mili, motorunuzun valflerinin mükemmel zamanlamayla çalışmasını sağlar. Eksantrik mili, motorun ön kapağının arkasındaki krank mili tarafından tahrik edilir, bu nedenle eksantrik mili, silindir kafasının önünü geçmelidir. Motor yağının gerekli delikten dökülmesini önlemek için, eksantrik milinin etrafına tam olarak oturan ve portu sızdırmaz hale getiren bir eksantrik mili contası kullanılır.

Bu conta, doğal veya sentetik kauçuktan üretilir ve bir metal halka ile güçlendirilir. İç dudaktaki ince bir yay, eksantrik mili üzerindeki conta gerginliğini koruyarak yağın dışarı sızmasını önler.

Zamanla kauçuk aşınabilir ve çatlayabilir. Ayrıca, zayıf motor yağı durumu conta üzerinde aşındırıcı olabilir ve onu yıpratabilir. Contafconstası sızıntı yaptığında, değiştirilmesi gerekecektir.

eksantrik mili contası

Eksantrik Mili Contanızın Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

-Önden motorun üstünden motor yağı sızıyorsa.

-Triger kayışı yağlanmışsa.

-Aşırı durumlarda, motor yağı seviyesi düşük olabilir.

Eksantrik Mili Contası Nasıl Değiştirilir?

  1. Teknisyen, sızıntının kaynağı için motoru inceler. Motor ön kapağı, ilgili parçalarla birlikte çıkarılır.
  2. Triger kayışı veya zamanlama zinciri çıkarılır ve eksantrik mili dişlisi çıkarılır.
  3. Sızdıran eksantrik mili contası çıkarılır ve uygun conta takıcı kullanılarak yeni bir conta dikkatlice takılır.
  4. Eksantrik mili dişlisi yeniden takılır ve triger kayışı veya zinciri yeniden takılır.
  5. Motor ön kapağı yeni bir conta kullanılarak takılır ve ilgili tüm parçalar da yeniden takılır.
  6. Teknisyen, sızıntının giderildiğini doğrulamak için motoru bir süre çalıştırır.

Hatırlanması Gereken İpuçları

-Triger kayışına motor yağı sızmışsa, yağ kirliliği nedeniyle erken arızayı önlemek için değiştirilmelidir.

-Diğer bileşenler, valf kapağı contası gibi bir eksantrik mili sızıntısını taklit edebilir. Doğru teşhis, gereksiz onarımları önleyebilir.

Eksantrik Mili Contanızın Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Eksantrik mili contanızın sızdırdığında değiştirilmesi, motorunuzun her sürüşte güvenilir ve emniyetli bir şekilde çalışmaya devam edeceğini bilerek zihninizi rahatlatabilir. En büyük tehlike, yağ sızıntısının kendisinden değil, sızan yağın neden olduğu sorunlardan kaynaklanmaktadır. Triger kayışı, yağ kirliliği nedeniyle şişebilir, gerilebilir veya kırılabilir ve eksantrik mili veya krank mili sensörleri, motor yağı üzerini kaplarsa düzensiz bir şekilde okuyabilir.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here