Hayalleriniz arasında Amerika’nın eyaletleri arasında devasa Amerikan Tırları ile yolculuk yapmayı istediğinizi düşündük. Bu araçları simülasyon video oyunlarında da kullanmışlığınız da vardır. Bu devasa tırları kimimiz görür görmez isimlerini biliyoruz. Bazıları ise “ben bunu bir yerde görmüştüm ama ismini bilmiyorum” gibi birçok söylemde bulunmuş olabilir.

Gelin birlikte bu Dev Burunlu Amerikan Tırları markalarına bakalım…

1Amerikan Tırları | Freightliner

Freightline, Amerikan kamyon üreticisidir. Daimler Kuzey Amerika bölümünden sorumludur. Consolidated Freightways (CF), Fageols kamyonlarını ve  kendi kamyonlarını birleştirmek için 1930 da kolları sıvadı. Zorlu arazi koşullarında çalışacak şekilde yeniden düzenlendi. 1942 yılında, “Freightline” markasının ilk üretimi Salt Lake City yakınlarındaki Consolidated Freightways bakım tesisinde gerçekleştirildi.

2International Trucks

International Trucks, Navistar International Corporation’a ait Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kamyon ve otobüs üreticisidir. Şirket International Harvester’ın bir parçasıydı, ancak International Harvester 1985’te iflas ettiğinde, kamyon departmanı özel bir işletme olarak boşandı ve 1986’da ismi Navistar International Corporation olarak değiştirildi. Günümüzde ise şimdiki adını aldı.

3Amerikan Tırları | Mack Trucks

Mack Trucks Inc., Amerikalı bir kamyon üreticisi ve eski otobüs ve tramvay üreticisidir. 1900 yılında Mike Kardeşler İlk kamyonunu 1907’de üretti ve bugünkü adını 1922’de aldı. Mack Trucks,  Volvo AB şirketi tarafından satın alındı. 1905’ten 2009’a kadar
Pennsylvania’daki Allentown, Kuzey Carolina’daki Greensboro’ya taşındılar. Tüm Mack ürünleri hala Pennsylvania’da üretilmektedir.

4Western Star

Genel olarak Western Star olarak adlandırılan Western Star Trucks Sales, Inc., Portland, Oregon, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir Amerikan kamyon üreticisidir. Ardından Freightline gibi  Alman Daimler AG’nin% 100 bağlı kuruluşu olan Daimler Trucks North America’nın bir yan kuruluşu olmuştur.

5Kenworth

Kenworth Trucks, Seattle’ın bir banliyösü olan Kirkland, Washington’da bir ofisi olan orta ve ağır kamyondan biridir. Amerikalı bir üreticidir. Kenworth, ana şirket Paccar’ın üç ana kamyon bölümünden ve markasından biridir. Kenworth Trucks, 1912’de Portland, Oregon’da George T. ve Louis Gerlinger Jr. için çalıştı.   1914’te, daha güçlü bir sıralı altı silindirli motor ilk olarak ticari bir kamyona yerleştirildi. Bu motorla kendi kamyonlarını yapmaya karar verdiler. Ve sonuç ortada bugün Amerika sokaklarında sıkça rastlayabilirsiniz.

Satılık Tır Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here