Dört Gözle Beklediğimiz 2021 Elektrikli Araç Gelişmeleri!

Elektrikli araçlar ile ilgili gelişmeler artık sürekli bir şekilde karşımıza çıkmaya başladı. Bu yıl birçok yeniliğe şahit olduk ve birçok yeniliğin de haberini aldık. 2021 yılında karşılaşacağımız elektrikli araç gelişmeleri listesine tekrar göz atmakta ve hatırlamakta fayda var.

Nissan Ariya

Nissan, onuncu yıldönümünü yeni kutlayan Leaf ile batarya pazarına uzun süre öncülük etti. Bu otomobil, orijinal versiyonundan bu yana önemli ölçüde yükseltilmiş olmasına rağmen, biraz eski bir haber olarak görülmeye başlanmıştı. Ama  Nissan’ın bekleyen yeni bir otomobili var. Ariya, çok kapsamlı tekliflerle 2021’de gelecek. Fiyatlandırma ise henüz açıklanmadı.

2021 elektrikli araç nissan ariya

Tesla Gigafactory

Temmuz 2021’de online olarak devreye girecek olan Berlin’deki Tesla Gigafactory önemli bir olay olacak. Giga Berlin çevrimiçi olduğunda, ilk aşamasında yılda çeyrek milyon otomobil üretmeyi ve ardından bunun üç katına çıkmayı hedefleyecek. Fabrika, piller, pil paketleri ve Tesla Model Y son montajını üretecek. Eylül ayında Tesla Pil Günü’nde yapılan açıklamalara göre Model Y, Berlin’de de biraz farklı bir şekilde inşa edilecek. Az sayıda çok büyük metal döküm yapılacak ve şasi sertliğini artırırken yapıda tasarruf sağlamak için yapısal olarak entegre edilmiş pillere sahip olacak. Dolayısıyla, Avrupa Model Y, şu anda ABD’de satışta olan modelden daha iyi olabilir.

2021 tesla fabrika

Tesla Model S Plaid

Tesla Model S Plaid, 2021’in sonlarına doğru karşımıza çıkacak. S’nin Performance versiyonunun üzerine yerleştirilen Plaid, 0-100km’yi 2 saniyeden kısa bir sürede aşacak şaşırtıcı bir performans sunacak. 320km’lik bir üst hız ve belki de daha da önemlisi tek şarjla 830 km’lik bir menzil vadediyor. 2020 Pil Günü’nde duyurulan bazı yeni teknolojilerle birlikte daha büyük bir 120kWh bataryaya sahil olması muhtemeldir. Plaid geldiğinde, piyasadaki en hızlı hızlanan üretim otomobili olması bekleniyor. Ve yine de dört yetişkin için bolca yeri olan bir hatchback olacak.

Katı Hal Piller

Katı hal piller, günümüzde elektrikli araç geliştirme için en önemli teknolojidir. Tesla’nın başarısının temel taşlarından biri, özellikle Panasonic ile yaptığı pil üretim anlaşmaları oldu ve şimdi şirket kendisi de büyük bir üretici olmayı hedefliyor. Ancak Toyota ve VW gibi çeşitli arkaların da bu konudaki çalışmaları son hız devam ediyor. Sıvı elektrolit kullanmadığı için, katı hal pil teknolojisi daha güvenlidir, daha hızlı şarj olur, daha fazla güç tutar ve geleneksel lityum iyon pil tasarımlarına göre daha uzun ömürlüdür.

Volkswagen, Bill Gates ile birlikte, 2024 yılına kadar mevcut teknolojiden % 80 daha fazla depolamaya sahip bataryalar vaat eden San Jose merkezli QuantumScape’e büyük yatırım yaptı. Bununla birlikte, Toyota katı hal bataryaları üzerinde de çalışıyor ve büyük bir başarı sözü veriyor. Şirket, Detroit’teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda 500 km’lik (313 mil) bir menzil ve 10 dakikada tam şarj vaat eden bir prototipi tanıttı. Katı hal potansiyeli ortaya çıkarsa, otomobil endüstrisinin geleceğinin kontrolünün Tesla’dan Toyota ve VW’ye geri dönmesine yardımcı olabileceği düşünülüyor.

katı hal batarya

Toyota Elektrikli SUV

Toyota, 2021’de tamamen elektrikli bir SUV çıkaracak. Şirket, 2021’de gelmesi planlanan UX300 crossover’ının tamamen elektrikli bir versiyonunu zaten gösterdi. Toyota’nın pilli elektrikli araçları daha fazla öne alması beklenen bir gelişmeydi. Özellikle şimdi dünyanın en değerli otomobil şirketi tacı Tesla’ya geçtiği için…

2021 toyota elektrikli araç

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here