Donmuş araba kapısı kapı boşluğu ile araba çerçevesi arasında veya kilidin içine su sızdığında kapanır. Arabanızın kapısını açmak için ısı ile buzu eritmek gerekir, ya da alkol gibi bir çözücü ayrıştırmak gerekir. Bu yazımızda donmuş araba kapısı açma tekniklerinden söz ettik. Teknikleri sırasıyla inceleyelim.

Arabanın Kapısını İt

Donmuş araba kapısına yaslanarak basınç uygulayın. Kapıya doğru itebildiğiniz kadar bastırın. Basınç kapının mührünün etrafındaki buzu kırarak kapıyı açmanı sağlayabilir.

Bu bölümde, aracınızın kilidini açabileceğinizi varsayarsak işlemi bitirin ancak kapı açılmamışsa kilidin donduğunu tespit ettiyseniz bir sonraki adıma geçin.

Buzu Parçala

Donmuş araba kapısı Buz kalın bir kabuk oluşturmuşsa, her tarafta kapının kilidini kaplayan buzu kırın. Eğer bir buz kazıyıcı yoksa, bir spatula veya kredi kartı gibi herhangi bir sert plastik nesne kullanın. Metal nesneler cam veya boya çiziğine neden olabilir.

Kauçuk Plastik Üzerine Ilık Su Dökün

Bir bardak, kova veya başka bir kap ılık su ile doldurun. Donmuş araba kapısı üzerinde buzu eritmek için kapının plastiğinin etrafına su dökün. Buz kalın ise bunu birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir. Kapı açıldıktan sonra, tekrar donma önlemek için bir havlu ile kapı plastiğini kuru bir havlu ile kapatın.

Bu aşamada asla sıcak su kullanmayın, yoksa sıcaklık farkı pencere camınızı kırabilir.  Buzdan daha sıcak olduğu için hortumdan gelen soğuk su bile işe yarayabilir.  Araba kapıları genellikle kauçuk contayı yıpranmış veya hasarlı duruma getirmiş olabilir. Herhangi bir hasar fark ederseniz, dökülürken o alana odaklanın.

Buz Çözücü De Icer Sprey

Donmuş araba kapısı buzunu çözmek için De icer ürünlerini oto dükkanlarında ve hırdavatçılarda bulabilirsiniz. Bu buz eritmek, ve daha fazla nem toplama önlemeye yardımcı olmak için buz arkasında yağlayıcı bir etki bırakır. Bir tutam olarak, bir ev yapımı karışımı yerine olabilir:

  • Sürtünme ile alkol buz eritebilir, ancak tekrarlanan kullanım kauçuk contalara zarar verebilir.
  • Ön cam silecek sıvısı bazı çeşitleri çoğunlukla alkol, ve aynı amaca hizmet edebilir.
  • Seyreltilmiş beyaz sirke son çaredir ancak koku bırakır ve bazı camlarda iz bırakabilir.

Arabayı Uzaktan Çalıştırın

Eğer uzaktan çalıştırma imkanınız varsa, bunu kullanın ve ısı içeriden araç kapısını eritmek için devreye girer. Bu işlem 10 dakika kadar sürebilir.

Donmuş Araba Kapısı Buzunu Fön Makinesiyle Isıtın

Araba akünüze yetişecek kadar bir şarj kablosu varsa şarj yöntemini kullanmakta mümkün ancak tehlikeli. Saç kurutma makinesini kapı mührünün üzerinde sürekli ileri geri hareket ettirin. Bir noktada çok fazla ısı, özellikle mevcut çatlaklar veya yongaları varsa, camı kırabilir.

Anahtar veya Kilit Üzerinde Sprey Yağlayıcı Kullanımı

Bu sprey havadan püskürtürken veya kilide karşı bir pipet yerleştirip pipetin içinden püskürtülürseniz en iyi şekilde çalışır. Aşağıdakilerden birini kullanabilirsiniz

  • Alkol sürtünme
  • PTFE toz yağı (önleme için en iyi)
  • Uyarı: WD40, gres yağı ve silikon yağlayıcıdan kaçının, bu da kilidi açabilir. Grafit küçük miktarlarda güvenlidirdir.
  • Birden fazla yağlayıcıyı birleştirmeyin

Sıcak Havayı Kilide Üfle

Havayı yönlendirmek için kilidin üzerine karton bir tuvalet kağıdı rulosu veya başka bir silindirik nesne yerleştirin. Soluduğunuz da veya bir fön makinesi ile rulo içine üfleyerek kilidi ısıtın. Bu biraz zaman alabilir.

Anahtarı Isıt

Sadece anahtar %100 metalse ve elektronik çip içermiyorsa bunu deneyin. Anahtarı kalın eldiven veya maşalarla tutun ve bir kibrit veya daha hafif bir şekilde ısıtın. Anahtarı kilide takın ve buzun erimesini bekleyin.

Önlem İçin;

Arabanızı Koruyun

Dışarı park ettikten sonra, buzları kapılardan, kilitlerden ve ön camdan uzak tutmak için arabayı brandayla kapatın. Daha ciddi arızaları önlemek için aşırı soğuk hava koşullarında da kaputu kapatın.

Kapıya Plastik Bir Çöp Torbası Kapatın

Buzlu havalarda kapınızı kapatmadan önce, kapının ve çerçevenin arasına bir çöp torbası yerleştirin, böylece birlikte donmazsınız.

Koruyucu Bir Ürünü Kauçuk Contaların Üzerine Silin

Bunun için bir otomobil mağazasından özel bir kauçuk krem kullanmak en iyisidir. Silikon sprey genellikle ince olur ama silikon kauçuk zarar verebilir.

Hasarlı Contaları Değiştirin

Herhangi bir sızıntı görürseniz kauçuk kapı mühürlerinizi değiştirin. Bunlar suyun içeri sızmasını ve kapınızı dondurmasına izin verir.

Kilitleme Çubuklarını Kontrol Et

Kapı Panelinizi çıkarabiliyorsanız, bunu yapın ve kilidi çalıştıran çubuğu araştırın. Buzlu veya paslanmış görünüyorsa, buz çözücü ile püskürtün. isterseniz bir oto tamircisi bunu sizin için yapabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here