Doğru Jant Seçimi Nasıl Olmalıdır? Çelik Jant Fiyatları

0
3457
doğru jant seçimi

Yeni nesil otomobillerin birçoğu üzerinde çelik jant ile birlikte satılıyor. Ancak hala bazı donanım seviyelerinde çelik jant bulunmuyor. İkinci el otomobil alırken de kullanıcılar çelik jantlı otomobillere öncelik tanıyor. Bu nedenle aracını satmak veya daha dinamik bir görüntü kazandırmak isteyenler çelik jant taktırmak istiyorlar. Peki otomobilin rengine ve çizgilerine göre doğru jant seçimi nasıl olmalıdır? Koyu renk jantlar hangi renk araçlarda daha şık durur? Kalın kollu-ince kollu, ince yanaklı veya ofsetli birçok seçeneğin bulunduğu piyasada doğru jant seçimi hakkında sizlere bir fikir verelim istedik. Ortalama çelik jant fiyatları da yazımızın sonunda.

Doğru Jant Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Bu cümle ile başlamakta fayda var çünkü çeşitlilikte neredeyse sınırın olmadığı bir piyasada net kriterler ile kullanıcıları sınırlandırmak hoş olmaz. Ancak biz doğru jant seçimi için sık kullanılan renk ve desen uyumlarına değineceğiz.

doğru jant seçimi

Öncelikle alacağınız jantın ebadına karar vermelisiniz. Daha büyük ebatlı jantlar seçerseniz estetik açıdan pozitif bir yönde ilerlerken maliyet ve yakıt tüketiminiz artacaktır. Çünkü daha büyük jant, daha fazla ağırlık anlamına geliyor. Ayrıca, lastik yanak genişliği de jantın büyüklüğüne göre değişebildiğinden, konfor öncelikli bir sürüş istiyorsanız ince yanaklı lastikler ve büyük ebatlı jantlar yerine daha küçük ebatlı jantlar tercih etmelisiniz. Çünkü ince yanaklı lastikler yoldaki pürüzleri daha fazla hissetmenize neden olacaktır.

Bazı otomobil firmaları farklı donanım seviyelerinde farklı jant ebatları sunuyorlar. Aracın orijinal görüntüsünü ve süspansiyon sistemini düşünürsek fabrika çıkışlı en büyük ebatın maksimum bir ebat üstüne çıkmanızı öneririz. Örneğin aracın en yüksek donanım paketinde 18 inçlik jant kullanılmışsa bunu maksimum 19 yapmanızı tavsiye ederiz.

Spor çizgilerine rağmen tekerleği çok fazla kapatan bir jant kullanılması Focus için bir miktar negatif bir görüntü çiziyor. Daha ince kollu jantlar ile çok daha şık görünüyor.

Bir diğer değişken olan jant deseni ile ilgili ip uçlarımız ise otomobilin genel hatlarına bağlı. Eğer aracınız sportif çizgili be hatchback ise kalın kollu jantlar seçmek pek yerinde olmayacaktır. Ancak heybetli bir görüntüsü var ise kalın jantlar hiç de sırıtmayacaktır. Renk seçimini de yine otomobilinize göre yapmalısınız. Koyu renkli bir otomobilde açık renkli jantlar kullanmak aracınızın sportif yapısını ön plana çıkarır. Açık renkli otomobillerde koyu renkli jantlar kullanmak da yine karşıtlığın güzelliğini ortaya çıkarabilir. Ancak başta söyledik, zevkler ve renkler tartışılmaz.

Çelik Jant Fiyatları

Markasına, ebadına, malzemesine ve rengine göre değişen çelik jant fiyatları, ortalama 2 bin TL’den başlıyor. Bu seviyelerde orijinal çelik jant bulmak pek kolay değil, o nedenle kullanıcılar replika jantlara yönelebiliyor. Ancak unutmayın, orijinal jantlar mühendisliği ve AR-GE çalışması yapılmış, ağırlığı ile aracınıza en uygun olan jantlardır. Replika jantlarda sorun yaşayabilme ihtimalinizi her zaman göz önünde bulundurun.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here