Direksiyon Simidi Neden Soyulur? Çözümü Nasıldır?

0
6084

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatını kolaylaştıran ulaşım araçlarıdır. Günlük olarak kullanılan otomobillerde bazı deformasyonlar görülebiliyor. Bu deformasyonlardan belki de en can sıkıcı olanı direksiyon simidinde oluşan soyulmalardır. Direksiyon bir otomobilin en çok kullanılan parçalarından biridir. Sürekli temas yüzünden direksiyonda soyulmalar meydana gelir bu yazımızda “Direksiyon Simidi Neden Soyulur? Çözümü Nasıldır?” sorularının cevabını vereceğiz.

Direksiyon simidi

Direksiyon Simidi Neden Soyulur?

Direksiyon simidi, bir sürücünün otomobili kullanırken en çok temas ettiği parçadır. Otomobili kullanan kişinin konforlu ve güvenli bir sürüş yapması için bu parça olabildiğince yumuşak ve el ile kavranabilecek bir yapıya sahiptir. Yumuşak bir yapıya sahip olması mukavemetinin düşük olmasına neden oluyor. Otomobillerin çok yol yapması, hava değişimleri ve güneşe direkt olarak maruz kalması da hesaba katılınca direksiyon simidinin soyulması (deforme olması) kaçınılmaz oluyor.

Çözüm Nedir?

Direksiyon simidiniz soyuldu ve hissiyatı kötüleşti. Bu durumda 3 farklı çözüm yöntemi vardır:

  • Direksiyon simidinin değişimi
  • Direksiyon simidine universal kılıf takılması
  • Direksiyon simidine özel kılıf yapılması

Direksiyon simidinin değişimi

Bu sorunu gidermenin en basit yöntemi bu işlemdir. Ancak direksiyon simidi yeni olarak bulmak biraz zordur. Bulunduğu takdirde yüksek fiyatlarla karşılaşacaksınız. Çıkma parça alabilirsiniz. Ancak alacağınız çıkma parça da ileriki zamanda soyulacak ve aynı duruma gelecektir.

Direksiyon simidine universal kılıf takılması

Direksiyon simidi

Bu tarz uygulamalar geçici çözüm olarak görülür. Genelde direksiyon simidinin korunması için uygulanır. Sonuçları güzeldir. Dikişli, sarmalı ve geçme olarak farklı çeşitleri vardır. En göze hitap edeni dikişli olandır. Deri yapıdadır. Dikme işlemi biraz sabır istese de sonuç gayet iyidir. Hissiyat açısından da diğerlerine göre daha üstündür.

Direksiyon Simidine Özel Kılıf Yapılması 

Direksiyon simidi

Bahsettiğimiz çözüm yöntemleri içerisinde hem göze en çok hitap eden hem de hissiyatı en iyi olan çözüm budur. Bu işi genel olarak bazı döşemeciler yapar. Direkt olarak bu iş üzerine kurulmuş işyerleri de vardır. Yapılan işlem, aracınızın direksiyon simidine göre kalıp yapılır. Yapılan kalıba göre kılıf çıkartılır. Bu işin en güzel yanı kılıfınızın yapı malzemesini seçebilmenizdir. Maliyeti universal kılıflara göre bir hayli yüksek ancak direksiyon simidi değişiminden çok daha ucuzdur.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here