Aracımızın üzerine yapışan ve oldukça zor temizleyen böcek, reçine ve zift gibi ağır kirlerin nasıl temizleneceğini ve aracımıza uygulama yaparken önemli konulandan biri olan maskeleme işlemlerini inceledik.

Detaylı Temizlik

Böcek-Reçine-Zift Temizliği Nasıl Yapılır?

Özellikle uzun yolculuklarda sıklıkla aracımızın ön panjuru ve tamponu üzerinde fazlasıyla gördüğümüz bir durumdur.

Aracınızı yıkarken, o bölgelerde sert bir şekilde fırçalama yapmak aracın boyasına da zarar verecektir.

Böceklerin araçların üzerinde bıraktığı kalıntılar ve kan izleri gibi pek çok zor lekeyi çıkartmak için, kullanılması gereken pek çok kimyasal vardır.

Aynı zamanda aracınızın ön kısmında uygulayacağınız kayganlığı artıracak işlemler ve şeffaf kaplamalar gibi işlemlerle bu tarz ağır leke ve kirlerin aracınızın ön kısmına yapışmasını minimum sevilere indirebilir ve engelleyebilirsiniz.

Yüksek basınçlı su ile temizlik en yaygın yöntemdir.

Ancak bu konuda en iyi performansı sağlamak ve araç boyasını korumak için böcek, zift ve reçine temizliği için üretilmiş kimyasalları kullanmanız işinizi kolaylaştırır.

Zift, reçine ve böcekler için üretilen kimyasalları kullanırken, ürünü uyguladıktan sonra bir süre beklemeyi unutmayın.

Detaylı Temizlik için Maskeleme Nasıl Yapılır?

Maskeleme yapmak, aracın kaportasında istenilen bölgenin dışına herhangi bir zarar vermemek amacıyla işlem yapmadan önce uygulanması gereken işlemlerden birisidir.

Özenle yapılmış bir maskeleme işlemi, zahmetli bir iş gibi görünse de aslında işlerinizi daha kolaylaştıracak işlerden birisidir.

Maskeleme yaparken öncelikle kaliteli bir ürün kullandığınızdan emin olmalısınız.

Yani aracın üzerinde yapılacak maskeleme işlemi sonrasında bant eğer kötü bir yapışkan bırakırsa uğraş verilecek bir dezavantaj yaratacaktır.

Bantlama yaparken özellikle, farlar, çıtalar ve özellikle metal-plastik birleşim yerlerinde maskeleme yapmak en önemli detaylardır.

Aynalar ve ayna kapakları da dikkatlice maskelenmelidir.

Kapı kolları, cam fitilleri, araç üzerindeki yazılar, plastik çıtalar…vb pek çok yüzey dikkatlice maskelenmeli.

Aracınıza polisaj uygulaması yaparken maskeleme konusundaki en önemli nokta, polisaj yapacağınız bölge dışına taşmamaktır. Maskeleme işlemini bu doğrultuda tamamlamanızda fayda var.

Sizde aracınızda detaylı temizlik işlemlerini yapmak istiyorsanız, detaylı temizlik serimizde ki diğer içerikleri de inceleyebilirsiniz.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Detaylı temizlik

Detaylı temizlik    Detaylı temizlik  Detaylı temizlik

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here