Desmo Bakımı Nedir?

0
8820

Desmo Bakımı Nedir? Ducati sürücülerinin korkulu rüyası olan Desmo bakımı nedir? Çoğu motosiklet kullanıcı Ducati’nin tasarımı, rengi ve teknik özelliklerine bayılsa da Desmo bakımından korktuğu için uzak durmaktadır. Eğer Ducati almak istiyorsanız ve “Desmo bakımı Nedir?” diye soruyorsanız, bütün bilgileri birazdan öğreneceksiniz.

2015 model altı Ducatilerde 24.000 kilometre, 2015 üstü model Ducatilerde ise 30.000 km’de bir yapılan bakımlarına “Desmo” denilmektedir. Ducatiler’in subab çalışma sistemi desmodronik olduğu için bakımın adına da desmo denilmiştir.

Desmo Bakımında Neler Yapılır?Desmo Bakımı Nedir?

Öncelikle motorunuzun subab boşlukları ölçülür. Desmo bakımlarında en önemli kriter, motosikleti nasıl sürdüğünüzdür. Kullanım tarzınız, nerede kullandığınız gibi birçok etken vardır. Motosikletinize ve bakım oranınıza göre aşınan parçalarda daha fazla olmaktadır. Öncelikle motosikletinizin rutin bakımları yapılır. Daha sonra aşınmış parçalar veya değişmesi gereken parçaların listesi çıkarılır. Fiyat ve liste bilgisi kullanıcıya verildikten sonra kullanıcı tarafından onay beklenir. Ducatilerin periyodik bakımları 15.000 kilometre veya yılda bir defa yapılmaktadır. Yani motosikletinizin ikinci bakımı desmo bakımına denk geleceği için ikisi bir arada yapılmaktadır. Bu yüzden kullanıcılar, iki bakımın fiyatları tek seferde söyledikleri için diğer motosiklet sürücülerine pahalı gelmektedir. Her motosiklette üzerindeki kimyasallar ve parçalar aşındığı zaman bakım yapılmaktadır. Ducati yetkilileri motorunuzun aşınan parçalarını kontrol etmektedir. Onay verdikten sonra motosikletinizin elektronik aksamından, sensörlerine kadar kontrol edilir. 30.000 kilometre bir motosiklet için yüksek sayılmaktadır. Motosikleti ile ilgilenmeyi sevmeyen, eksiklerini gidermeyen insanlara Ducati Desmo bakımı pahalı gelmektedir. Örneğin 10.000 km de biten fren balatanızı değiştirmezseniz, yetkililer bu eksikliği size Desmo bakımında söyleyecektir. Böyle durumlar çok fazla yaşanıldığı için bakım fiyatları artmaktadır. Genellikle ilk Desmo bakımında sübablarınızın tırnakları değişmektedir. fakat motorun içinde 35 parça olduğunu varsayarsanız, sadece tırnak değişimiyle kalmayacağını kestirebilirsiniz.

Desmo Bakımı Ne Kadar?

Desmo bakımı’nın fiyatı tamamen sizinle alakalıdır. Motosikletinizde hiç parça değişmeyebileceği gibi bütün parçaları da değişebilmektedir. Eğer desmo bakımı hakkında fiyat almak isterseniz, motosikletinizi yetkili servislerde kontrol ettirmelisiniz. Parçalar ve işçilik ücretleri Euro olarak fiyatlandırılmaktadır. Maliyetinizi kendi para biriminizle değil,  Euro ile hesaplamanız, daha doğru kararlar almanızı sağlayacaktır.

Ducati Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Genellikle Ducati ilanlarına baktığımız zaman, 30.000’lere gelmeden ilana koyulduğunu görmekteyiz. Desmo bakımı yapılmamış ve süresi geçmiş motosikletlerden uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim. Desmo bakımı, sizin yapacağınız kilometrelerde ise satıcının karakteri ve sürüş yeteneğine dikkat etmelisiniz. Mümkünse tanıdığınız motosikleti, tanıdığınız kullanıcılardan almalısınız. Almadan önce ekspertiz ve yetkili servis ile görüşüp, motosiklet hakkında bilgi almalısınız. Desmo bakımı tamamen motosikletin kullanış biçimi ve çevre koşullarına bağlı olduğu için acele etmemelisiniz. Sizi ve bütçenizi üzmeyecek Ducati’yi bulana kadar aramalısınız.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here