Deri Koltuk Yenileme Maliyeti

0
7236

Havaların soğuması, otomobillerde bazı bakımlar yapılmasını gerektirmektedir. Bu bakımların bazıları otomobil için hayati öneme sahip olsa da bazı bakımlar da otomobilin kozmetiğini ilgilendiriyor. Kozmetik olarak yapılacak bakım, aracın içerisinde bulunan deri koltuk, döşeme gibi aksamlara yapılan korumadır. Hava sıcaklığındaki değişimler, deri yüzeyinde genleşme ve büzüşme sebebiyle sertleşme ve çatlama meydana getirebiliyor. Özellikle de eski model araçların deri koltukları çatlaktır. Zamanında bakımları düzgün yapılmadığı için çatlamıştır, hatta yırtılmıştır. Deri koltukların onarımı, kumaş koltuklara göre çok daha zordur. Otomobil fabrikalarının kullandığı deriler, özel olarak üretilmiş ve desen ve renk açısından yedek parça olarak piyasaya sunulmamıştır. Bu yazımızda sizlere deri koltuk yenileme maliyetinden bahsedeceğiz.

deri koltuk yenileme

Deri koltuk Yenileme İşlemi

Deri koltuk, bir araçtaki en büyük prestijdir. Ancak deri koltuklu araç sahibi olmanın bazı sorumlulukları vardır. 6 ayda bir deri koltuk bakımlarını yapmak veya yaptırmak gerekiyor. Ne yazık ki ülkemizde böyle bir alışkanlık bulunmamaktadır. Koltuk derileri hava değişimlerinden etkilenir ve zamanla çatlar. Oluşan çatlamalar yırtılmalara dönüşür. Bu da çok kötü bir görünüme sebep olur. Kumaş koltuklarda böyle bir durum söz konusu değildir. Deri koltuklarda oluşan çatlama ve yırtıklar, yenileme işlemi ile çözülüyor. Koltuk yenileme işlemi ise orjinal parça kullanılmadığı takdirde anlaşılabilir bir işlem oluyor. Ancak kullanıcılar koltuğun yırtık olmasındansa ayırt etmesini tercih ediyor. Bazı kişiler de desen olarak ayırt etmesin diye yalnızca deformasyona uğrayan koltuğu değil de tüm koltukları yeniletiyor. Peki deri koltuk yenileme işleminin maliyeti ne kadar?

deri koltuk yenileme

Maliyeti Ne Kadar?

Deri koltukların onarım maliyeti araçtan araca ve kullanılan malzeme kalitesine göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak bir aracın ön tekli koltuğunun suni deri ile komple yenilenmesi işlemi 750₺ ile 2500₺ arasında işçilik ve malzeme kalitesine göre değişiklik gösterebiliyor. Gerçek deri ile koltuk yenilenmesini sağlamak yine ön tekli koltuk için düşünüldüğünde 2.250₺ ile 5.000₺ arasında değişiyor. Tabi ki tek koltuğun onarımı desen açısından farklı gözükmesine sebep olacaktır. Ancak yırtık olarak durmasındansa biraz farklı desene sahip olması o aracı daha tercih edilebilir kılar.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here