Deri Döşeme Çatlak ve Yırtık Onarımı Nasıl Yapılır?

1
7645

Deri Döşemedeki Çatlaklar nasıl giderilir? 

Birçok kişi otomobil alırken deri koltuklu olmasını ister. Deri döşeme görünümü ve hissiyatı açısından çok güzel olsa da düzenli olarak bakım ve ilgi ister. Gerekli bakım yapılmadığında hava değişimlerinden etkilenir ve sertleşir. Sertleşen deride çatlamalar ve yırtıklar oluşması olağan bir durumdur. Bu yazımızda çatlama ve yırtıkların onarımı nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeye çalıştık.  Deri

Normal şartlarda Bu işlemleri oto döşemeciler yapmaktadır. Ancak otomobilleriyle uğraşmayı hobi edinenler için hazırladığımız bu yazıda sizlere DERBY firmasının geliştirmiş olduğu ürünleri ele alarak işlemin nasıl yapıldığını anlatacağız.

Çatlak bir deri döşemenin onarımı için yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Special Base Filler (Çatlak Macunu)

Deride çatlama olan kısımlar Special Base Filler  adı verilen Derby çatlak macunu ile sert düz bir cisim yardımıyla doldurulur. Kuruması beklenilir. Tam olarak kuruma sağlandıktan sonra duruma göre 1-2 kat daha macun çekilir. Zımparalama işlemi yapılır. Düzeltme işlemi yapıldıktan sonra boyamaya geçilebilir. Boyama İşlemlerini de şu şekilde sıralayabiliriz.

Primer Up Boya Öncesi Temizleme Sıvısı

Primer Up Boya Öncesi Temizleme sıvısı ile boyanacak olan kısımlar Mikrofiber bir bez yardımı ile bastırılarak temizlenir. Silinen yüzeylerde matlaşma görülecektir. Temizleme sıvısı deri yüzeyinden uçtuktan sonra boyanacak olan kısımlar esnetilmelidir. Örnek olarak koltuk ise koltuğa oturulmalıdır.

Special Up / WB Deri BoyasıDeri

Primer Up boya öncesi temizleme sıvısı ile silinen yüzeyler tam olarak kuruduktan sonra boyama işlemine geçilir. Boya 1 dk boyunca çalkalanılır. Bir sünger parçasına boyayı yedirdikten hafifçe bastırılarak boyanacak deriye yedirilerek uygulanır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken, yüzeyde kalın bir boya tabakası oluşturmamaktır. Bol bırakılırsa renk farkı olması kaçınılmazdır. İlk kat boya kuruduktan sonra esnetme işlemi tekrar yapılır. 2.kat boya uygulanır. sonrasında hızlı kuruma için fön makinesi de kullanılabilir.

Special Up Fix – Boya Sonrası Sabitleme Cilası 

Bu cila su bazlıdır. Deriye yeni kokusu, matlık ve güzel hissiyat kazandırır. Bu üründe kullanılmadan önce iyice çalkalanmalıdır. Daha iyi sabitlesin diye bol sürmek sık yapılan Deribüyük yanlışlardandır. Dikkat edilmesi gerekir. Bu cilanın uygulanışı temiz bir sünger parçası cilaya batırılır. Cilanın fazlası sıkılarak süngerden atılır. Sünger nemli iken yeni boyanmış ve kurumuş deri yüzeyine uygulanır. ilk kat kuruduktan sonra 2. kat uygulanır. İşlem bu şekilde sonlandırılır. İyice kuruduktan sonra aracınızı kullanabilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here