Çin Malı Motosiklet Alınır mı?

0
2412
Çin Malı

Günümüzde artan fiyatlar nedeniyle kullanıcılar alternatif markalara yöneliyor. Yıllar boyu kaliteleri ve uzun ömürlü olmaları sebebi ile Japon malı motosikletler isimlerinden söz ettirdi. Ancak kaliteleri gibi fiyatları da yüksek. Peki Çin malı motosiklet alınır mı ?

Çin Malı Motosiklet Fiyat / Performans

Çin malı motosikletlerin fiyatlarının nispeten düşük olması ile birlikte sundukları bir hayli fazladır. Bu yüzden Çin menşei motosikletler kullanıcılara cezbedici gelmektedir. Bu durum, Çin menşei motosikletlerin, piyasada neden bu kadar tercih edildiğini açıklıyor. Ayrıca insanların neden motosiklet hobisine Çin malı motosikletler ile başladığının cevabıdır.

Çin

Güvenlik

Burada dikkat etmemiz gerek en önemli husus güvenliktir. Elbette fiyatın düşük olması cezbedici. Ancak sürücü motosiklet kullanırken kendisinin ve motosikletin sınırlarını çok iyi bilmelidir. Bu konunun Çin veya Japon olarak bir farklılığı yoktur. Sürücü limitlere fazla yaklaşmadığı takdirde güvenli sürüş elde edebilir. Pahalı markaların gerek kalite, gerekse malzemelerinden ötürü daha güvenli olduğu düşünülür. Ancak motosiklet üstünde durum tamamen sürücü ile ilgilidir. Gerekli kontroller yapılmalı ve yola öyle çıkılmalıdır. Yapılması gerekenler için “Motosiklet Kullanımında Dikkat Edilecek Noktalar” yazımıza göz atabilirsiniz.

Motosiklet Kullanımında Dikkat Edilecek Noktalar

Çin Malı Motosikletler Gerçekten Kalitesiz mi?

Böyle bir genelleme yapmak doğru mu? Hayır. Türkiye piyasasında kaliteleri değişiklik gösteren (Hatta bazı markalarda Japon kalitesine benzer.) motosikletler bulunmaktadır. Ürünün kalitesinin menşei ile ilgisi yoktur. Markanın üretim algısı ile ilgisi vardır. Kaliteden kasıt, parça kalitesi, servis ağı vb. Ancak bu kavramların çoğu görecelidir. Bu nedenle motosikletlerin kalitesi ile ilgili bir genelleme yapmak yanlış olacaktır.

Hedef Kitlesi

Her motosiklet çeşidinin belli bir hedef kitlesi vardır. Pizzacılar, gezginler, hız tutkunları. Japon ve Çin malı olarak ayırdığımızda motosikletlerin türlerine bakmalıyız. Kullanım amacına uygun olacak şekilde, satın alırken ödeyeceğiniz para miktarını göz önünde bulundurarak Çin menşei bir motosiklet size Japon bir motosikletten çok daha uygun olabilir ya da tam tersi.

Efsaneleşmiş Marka ve Modeller

Mondial :

  • 150 MR Vulture
  • RX3i EVO
  • Xtreme Max 150
  • 250 MCT

Regal Raptor:

  • Regal Raptor DD 250

Kanuni Motor:

  • Kanuni Tiger 250İster çinli, ister hintli, ister alman, ister italyan olsun. arabam.com olarak herkese güvenli ve keyifli sürüşler diliyoruz.

2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here