Üstü açılır bir arabanız varsa , zaman zaman onu temizlemek iyi bir fikirdir. Elbette, tüm arabayı bir araba yıkamadan geçirebilir ve üstünü bu şekilde temizleyebilirsiniz, ancak zamanla üst kısım solabilir ve hatta yıpranarak çatlaklara ve deliklere neden olabilir. Cabrio arabanıza daha iyi bakmanın uygun yolları vardır ve işte bazı ipuçları;

Farklı tipte açılır kapanır üstler vardır

Bilmeniz gereken ilk şey, farklı türde üstü açılır üstler olduğudur. Modern üst kısımların çoğu vinil veya poliakrilik kanvastan yapılır. Kanvas üstler kumaş benzeri bir his verir ve çok daha iyi nefes alırken vinil üstlerin bakımı daha kolaydır. Arabanızın üstü açılır tavanı ne tür malzemeden yapılmış olursa olsun, uzun ömürlülüğü için onu korumak için uygun adımların atılması gereklidir. Sonuçta, değiştirilmeleri çok pahalıdır.

Zararlı kimyasallar kullanmayın

Açılır tavanınızı temizleyecekseniz, ev tipi temizlik kimyasalları kullanmaktan uzak durmayı unutmayın. Yaygın ürünler arasında çamaşır suyu, amonyak, çamaşır deterjanları, alkol ve sirke bulunur. Sırf arabanızın bir kısmını temiz tutmak için ayrı bir grup kimyasal satın almanın acı verici olabileceğini biliyoruz, ancak sonunda buna değecek.

Cabrio tavanı yıkayın

Dönüştürülebilir bir tavanı düzgün bir şekilde temizlemek için bir hortum veya basınçlı yıkayıcıyla aşağıya püskürtün. Basınçlı yıkayıcı kullanıyorsanız, basıncın çok güçlü olmaması için bir adım uzakta tutmayı unutmayın. Neyse ki su, kir ve tozun yaklaşık yüzde 70’ini temizlemelidir. Ardından, üstü açılır üst şampuanı uygulayın ve her tarafa püskürtmeyi bitirdiğinizde, bir at saç fırçası kullanarak köpürtün. Üstünüzün kanvasını veya vinil malzemesini bozmayacak yumuşak kıllara sahip olduğu için bir at kılı fırçası önerilir.

Şampuanı ovmayı bitirdikten sonra, üstüne tekrar su püskürtün ve tüm üstü açılır şampuanları çıkardığınızdan emin olun. Tamamen durulandığında, mikrofiber havlu kullanarak üstünü kurulayın ve gerçek arabayı kuruturken yaptığınız gibi silmenin aksine, hafifçe vurarak ve suyu emerek kuruladığınızdan emin olun. Mikrofiber kullanarak ve onu okşayarak, malzemeyi karıştırmaktan ve muhtemelen hasara ve aşırı tüy bırakmaya neden olmaktan kaçınırsınız. Suyu ıslatmayı bitirdiğinizde, üstünü yumuşatmadan önce bir gece kurumaya bırakın.

Cabrio tavanın bakımı

Üstü tamamen kuruduğunda, gece boyunca kurumasına izin verdiğinizi varsayarsak, tüy bırakmayan bir fırça ile üzerinden geçmeniz önerilir. Tüy bırakmayan fırça, fırçadan kalan fazla tozu ve olası kılları toplayacaktır. Ayrıca, saç kremini diğer yüzeylerden çıkarmak zor olabileceğinden, aşırı püskürtmeyi önlemek için aracın arka ve yan camlarını örtün..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here