buz tutmuş el freni nasıl çözülür

Geçtiğimiz haftalarda tüm Türkiye’yi etkisi altına almış kar yağışlarıyla ilgili bir konu olacak bugün ki konumuz. Artık yağacak mı orası hala bilinmemekte. Eğer bir daha yaşanırsa bugün anlatacaklarımız size yardımcı olacaktır diye düşünüyoruz. Özellikle sıcaklığın sıfırn altına düştüğü zamanlarda, uzun süre park edilmiş bir aracın park freni donabilir ve kullanılamaz hale gelebilir. Bu yazıda, el freninin donmasını nasıl önleyeceğinizi ve donmuş bir el frenini nasıl bırakacağınızı anlatacağız. Buz Tutmuş El Freni Nasıl Çözülür?

Buz Tutmuş El Freni Nasıl Farkedilir?

El freni tutma buz olayı, aslında fren balatasının donmasıdır. Havadaki nem aracın fren balatsı üzerinde biriktiği için park sırasında soğuk hava nedeniyle bu bölgedeki nem donar ve çalışmayı imkansız hale getirir. Ama bir çözüm var.

El Freninin Buz Tutması Nasıl Engellenir?

El freninin donmasını önlemek için, mümkünse, aracı dış mekan yerine bir otoparka veya garaja park etmek iyi bir çözümdür. Bu mümkün değilse aracı uzun süre park ettiğinizde el frenini çekmeden düz bir zemine park etmeniz yeterlidir. Bu durumda güvenliğiniz için aracınızı birinci viteste tutmanız ve tekerleklerin altına takozlar yerleştirmeniz önemlidir.

Özellikle büyük araçlar kışın çoğu zaman el freni nedeniyle durmuyor. Çünkü donma varsa, donmayı çözmek çok zor bir iş olacaktır. Yeni bir arabada bu durumla ilgili sorularınız olabilir. Yeni araçta disk fren sistemi olduğundan çok fazla sorun yaşanmayacaktır. Sorunların daha muhtemel olduğu kampanalı fren sistemleri için uygundur. Disk fren sistemli araçlarda normal su kullanımı bu sorunu önleyebilir.

Buz Tutmuş El Freni Nasıl Çözülür?

Uygulayabileceğiniz en sağlıklı yöntem, buzunu çözmek için balataları ısıtmaktır. fren balatasını ısıtmak için sıcak su dökmeyi deneyebilirsiniz. Çok soğuk bir il veya ilçe de yaşıyorsanız , arabanıza saç kurutma makinesi ve küçük bir araba jeneratörü takmanız mantıklı bir çözüm olacaktır. Fren balatasını, gerektiğinde sıcak su aramaya gerek kalmadan bir jeneratöre bağlanabilen bir saç kurutma makinesi ile ısıtabilirsiniz. Diğer yöntem çok sağlıklı olmasa kullanımı gayet yaygındır. Aracı ileri geri hareket ettirerek buzu kırabilirsiniz. Ancak ilk yöntemi daha sağlıklı olarak seçebilirsiniz.

2. El Satılık Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here