Brembo Fren Sistemi Özellikleri ve Farkı

1
3474

Brembo birçok araç kullanıcısının isteyeceği fren sistemi markasıdır. Brembo Fren Sistemi Özellikleri ve kalitesi her zaman merak konusu olmaktadır. Brembo fren sistemine sahip araçlarda çeviklik, kalite ve inanılmaz performanslar sergilediğini rahatlıkla görebilmekteyiz. Bu performansın bedeli rakiplerine göre daha pahalı ve ulaşılamaz olarak geri dönse de Brembo, her aracın sahip olması gereken fren sistemlerinden birisidir. Örnek olarak MotoGP’de Brembo fren sistemli bir motosiklet, 286 kilometre/hızdan 84 kilometre/hıza sadece 4.5 saniyede inmektedir. Bugün sizler için Brembo’nun üstün performansının altında yatan özelliklerini sıraladım.

AğırlıkBrembo Fren Sistemi Özellikleri

Brembo fren sistemleri hazırlanırken birçok yol koşulu ve aracın dinamikleri göz önüne alınarak hesaplanmaktadır. Brembo, rakiplerinin önüne geçmek için ultra seviyede hafif diskler ve balatalar kullanmaktadır. Brembo’nun ağırlığına örnek vermem gerekirse; MotoGP’deki Brembo fren diskleri, rakiplerine karşı yaklaşık 40 gram hafiflik kazandırmaktadır. Sonuç olarak fren sistemi yaklaşık 1 kilogram ağırlığındadır.

AerodinamikBrembo Fren Sistemi Özellikleri

Aerodinamik yapılar, araç performansları için oldukça önemlidir. Brembo her yıl yarış sporları için farklı tasarımlarda ürünler üreterek, rakiplerinden üstün olmayı başarmaktadır.

Sıcaklık

Fren sistemleri için en zorlu maddelerden birisi de sıcaklıktır. Birkaç kilometre performanslı sürüş sonrası ısınan diskler, performanslarını yitirirler. Binlerce dolar verip, sıcak karşısında çelimsiz kalan fren sistemini kim ister ki? Brembo, sıcaklık sorununu çözmek için fren sistemini puzzle gibi ince işçilikle tasarlamıştır. Performanslı bir sürüşte araçların diskleri ortalama olarak 400-600 derece arası ısınma gerçekleştirirler. Brembo fren sistemleri, 900 dereceden fazla olan ısınmalara karşı dayanabilecek şekilde üretilmektedir. Sonuç olarak Brembo Fren Sistemi Özellikleri rakiplerinden daha başarılı sonuçlar ortaya çıkarmak için birçok detayı düşünüp, ona göre geliştirilmektedir.

İkinci El Araç İlanları

 

1 YORUM

  1. Bu frenleri gördüğüm araba güzeldir demek 🙂 Çok meşhur ne olduğunu anlamasak bile brembo görünce mutlu oluyoruz 🙂 ama hak ediyormuş.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here