Boş Vakitleriniz İçin Araba Konulu Belgeseller

0
22607
Apex

Uzandığımız yerden bilgilenmenin en zevkli yolu tabii ki izlemek. Araba sevdalılarının ilgi alanlarıyla alakalı da bir çok film ve belgesel çekilmiş. Arabaların yapılışından, yarışların detaylarına kadar bir çok konu içeriyorlar.

İşte araba tutkunları yada sadece göz atacak yeni bir konu arayanlar için belgesel önerileri:

Williams

Yarış arabası sürücüleri, tüm yarış takımının en önemli ve heyecan verici bileşeni olmaları nedeniyle sık sık spot ışığı alırlar. Williams, bir ekibin kurucularından birine, kişisel mücadelelerine ve başarılarına canlandırıcı bir odaklanma içeriyor.

Formula 1 hayranıysanız, büyük ihtimalle Sir Frank Williams ve Williams F1 ekibine aşinasınızdır. Williams, başarı kadar sıkıntıyla geçmiş bir yaşama büyüleyici bir bakış. Eşsiz bir şekilde, bu film, Williams’ın profesyonel başarılarına eş zamanlı olarak,  ailesi ile olan ilişkisinin de etkisini içeren samimi bir keşif.

Williams izlemek herhangi bir Formula 1 hayranı için bir bakıma zorunluluktur. Hayran olmayanların ise izleyebileceği ve takdir edebileceği bir belgesel.

Truth in 24 (24’teki Gerçek)

24 Saat Le Mans Yarışları, motor sporlarının en büyük efsanelerinden bazılarının ortaya çıktığı efsanevi bir dayanıklılık yarışıdır. Bu yarış, yorucu olması ve arabaları, sürücüleri ve takımlarını sınırlara – ve genellikle ötesine – itiyor. Fakat bunun yanında oldukça prestijli bir olay.

Truth in 24, 2008’deki ünlü yarışta yarışmaya hazırlanan Audi’nin dayanıklılık yarış takımını takip ediyor. Kilometrelerce uzanan döngüyü saatlerce geçmenin zihinsel ve fiziksel zorluklarını anlatan Allan McNish ve Tom Kristensen gibi sürücülerle harika röportajlar var. Ekibin motor geliştirme başkanı Ulrich Baretzky’yi o zamanki R10 TDI yarış arabasının turbo dizel güç santralinin ayrıntılarını anlatırken dinlemek son derece heyecan verici.

Anlatı fazlasıyla Audi-eğilimli, sürücüleri ve takımın geri kalanını kahraman yapmak için tasarlandı. Bunu göz önünde bulundurarak bakıldığında bile, çok başarılı.

Belgeselin yayınlanmasından bu yana birçok kural ve ekibin değiştiği doğru. Yine de 24 saatlik Le Mans yarışlarının tarihini ve kültürünü öğrenmek isteyen meraklıları için hala iyi bir kaynak.

Senna

Tüm zamanların en büyük sürücülerinden biri olarak varsayılan Senna’nın hayatı ve trajik ölümü Asif Kapadia’nın bu güçlü belgeselinde belgeleniyor.

Film, Senna’nın birçok akranıyla çatışmaya yol açan hayattan daha büyük karakterini gösteriyor. Aynı  kişilik güçlü bir sportmenlik duygusuna yol açıyor. Senna o sırada F1’deki güvenlik standartlarının durumu konusunda son derece memnuniyetsizdi sürücülerini korumak için birçok kuralı zorladı. Ne yazık ki, ölümcül kazası, daha katı standartların uygulanması için itici güç oldu.

APEX: Hypercar’ın Hikayesi

Bir süper otomobilin artık otomotiv başarısının zirvesi olmadığı bir çağdayız. Bunun bir üst seviyesine göz atmak isterseniz APEX: Hypercar’ın Hikayesi sizi aydınlatmak için iyi bir seçenek olabilir. Belgesel J.F. Musial tarafından yönetiliyor. Christian von Koenigsegg ve kreasyonları Koenigsegg One: 1 ve Regera olan otomobillerin arkasındaki insanların zihinlerini araştırıyor. Otomotiv endüstrisindeki profesyonel yeteneklerden, yazarlara, sunuculara ve yarış arabası sürücülerine kadar birçok kişinin yorumu var. Belgesel, bir otomobilin yapabileceği her şeyin sınırlarını zorlamak için tasarlanmış, şimdiye kadar yapılmış en özel otomobillerden bazılarını sunuyor. İlginç ve egzotik araçlara ilgisi olan herkes için harika bir belgesel.

Love the Beast

Canavarı Sev, bir araba sevdalısının çıktığı bir yolculuk ve yolculuğu ile ilişkisiyle ilgili. Katettiği gerçek ve mecazi yolculuklar ve aracını bir yarış arabasına dönüştürme çabaları hakkında harika bir belgesel.

Bana tarafından yapılan ve yönetilen, Love the Beast, 1974 Ford XB Falcon (on beş yaşındayken aldığı) etrafında geçiyor. Bu araç  ile Targa Tasmania ralli etkinliğine girme amacıyla ilgili bir hikaye. İzleyicilerin yakın hissedebileceği bir hikaye. Çünkü herkes muhtemelen arabasıyla benzer bir hikayeye sahip.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here