B Segment SUV VS. C Segment Hatchback, Sizce?

2
7442

B segment ve C segment araçlar, bugünün piyasa koşullarında fiyat açısından birbirlerine yakın bir seviyede satılıyorlar. Peki böylesine yüksek fiyatlı arabaların satıldığı bir dönemde araç seçimi yapmak kolay mı?

Belli bir birikimi yatırmayı veya yıllarca sürecek kredi ödemelerini düşününce, araç seçmek içine sinen bir aracı bulmak pek de kolay olmuyor.

Özellikle otomobil satıcılarının stok konusundaki sorunları ile birlikte, beğenilen araçları bulmakta pek kolay olmuyor.

B segment

Bu durumda isterseniz sıfırından pahalı , ikinci ellerini tercih edebilirsiniz. 🙂

Tabi ki temennimiz fiyatların daha ulaşılabilir olması ve gerçek anlamda bir düzenleme ile otomotiv sektörünün daha istikrarlı ve tahammüllere uygun bir konuma gelmesidir.

Araç seçiminizi yaparken bizde size fikir verebilmesi amacıyla bugün;

B segmenti bir SUVaraç mı? Yoksa C segmenti bir hacthback araba tercih etmek arasındaki farklar ile alakalı bir derleme yapmak istedik.

B segment

Sizlerde düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

1B Segment SUV Araçlar

Seat Arona, Ford Puma, Suzuki Vitara, Nissan Juke, Citroen C3 Aircross gibi araçları gözünüzde canlandırdığınızda b segmenti suv araçların siluetini görmüş olursunuz.

Son yıllarda SUV tarzı araçlara olan yoğun ilgi ortada, bu tarz arabaların sevilme nedeni ve avantajları şöyle;

Yerden yüksek konumlandırması itibari ile , güvenli bir sürüş hissi ile aynı zamanda çevreye ve yola hakimiyet konusunda çok keyifli yolculuklar sunabilmesi.

Park ederken özellikle kadın sürücüler için kolaylık sağlaması, çünkü kaldırımlara veya park demirlerine yüksek olduğundan tampon değil lastikleriniz değecektir.

Tasarım anlamında göz doldurucu ve yenilikçi bir anlayış ile dikkat çeken detayları sunabilmesi gibi pek çok sebebi sıralayabiliriz.

Bunların en başında şehir içi ve uzun yolculuklarda sunabildiği sürüş konforunu söyleyebiliriz.

2C Segment Hatchback Otomobiller

Ford Focus, Honda Civic ,Seat Leon , Opel Astra , Citroen C4 gibi otomobiller C segmenti araçlar olarak konumlandırılıyor.

Satış rakamları olarak en çok C segmenti araçların satıldığını unutmayın.

Piyasa koşullarında fiyatları pek hayli yükselen bu araçlar , yine de en çok tercih edilen segmentin otomobilleridir.

3C Segmenti Araçların Özellikleri Ve B segmenti Suv İle Karşılaştırması

Orta sınıf olarak adlandırılan C segmenti araçlar, ikinci el satışlarında kolay satılabilen modellerin başında geliyor.

Yeterli bagaj hacimleri ve arka koltuklarda yeterli baş ve diz mesafesini sunabilmeleri en büyük tercih sebeplerindendir.

B segmenti bir SUV ile C segmenti bir hatchback arasında kalıyorsanız, önceliklerinizi şöyle belirleyin;

Konum olarak yerden daha yüksek bir oturuş pozisyonunu mu tercih ediyorsunuz? Yoksa Yere yakın olmak sizi daha mı iyi hissettiriyor?

Eğer agresif kullanım tarzını var ise, c segment bir hacthback sizi daha mutlu edebilir. Çünkü viraj kabiliyeti olarak yere yakın araçların her zaman daha avantajlı olduğunu unutmayın.

Ama daha sakin ve keyifli yolculuklar arıyorsanız o zaman b segment bir Suv sizi daha mutlu edebilir.

Yükleme alanı sizin için ne kadar önemli?

Eğer kalabalık bir aileniz var ise b segmenti bir suv sizin için özellikle arka koltuklardaki yaşam alanı itibari ile biraz küçük gelebilir.

Yükleme alanı konusunda ise port bagaj çözümleri olduğundan çok büyük bir fark yaşamayacaksınızdır.

Eğer büyük bir aileniz var ise, ve tek başınıza olduğunuzda biraz agresif kullanım merakınız var ise C segmenti bir hatchback, ama eşiniz ile kullanacağınız ve sürüş konforu konusunda daha istekliyseniz B segmenti bir suv tercihi sizi mutlu edecektir.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

 

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here