Arabaya gözünüz gibi bakmak normaldir. Uzun yıllardır aldığımız arabaların hasar görmesini istemeyiz. Ancak bu araçların her tür araç gibi eski parçaları vardır. Bunlardan biri aracın boyasıdır. Bu nedenle araba boyasının bakımı çok önemlidir. İlk günkü gibi görünmeniz ve gerçekten mutlu olmanız için doğru şekilde uygulanması gerekir. Bu korumayı iyi yapmak sadece arabanızın ilk günkü kadar güzel görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ikinci el piyasasında değerini de korur. Araçlarda boya bakımı nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım…

Boya Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç boya bakımı yapabilmek için belirli adımları izlemeniz gerekiyor. Bu sayede hem boyanızın bakımını yaparken aynı zamanda boyanızı koruma altına almış olursunuz. Araç boyaları birçok nedenden ötürü bozulabilir. Bir kaza nedeniyle, güneşin altında çok fazla durması nedeniyle, sürtünme nedeniyle ve metal bir aletle çizilmesi nedeniyle bozulabilir. Bazılarını düzeltmek için aracı komple boyamak gerekirken güneş yanığından ve küçük sürtünmelerden korunmak için aşağıda ki adımları kullanabilirsiniz. İşte bu adımlar…

1Pasta Cila Uygulamak

Pasta ve cila  iki farklı madde olmasına rağmen, çok fazla birlikte kullanıldıkları için bazı kişiler bunları tek bir madde olarak görürler. Boyayı korumak için bu iki madde sırayla uygulanmalıdır. Önce pasta sürerek araç üzerindeki çizikleri giderin. Ardında cila ile parlatın. Pasta kimyasal bir madde olduğu için boya katmanınızın incelteceğeni de eklemeliyiz.

2Boya Koruma

Boya koruma uygulaması genelde sıfır araba alan kullanıcıların araçlarını uzun bir süre boyunca bozulmasının önüne geçmek için kullanılan bir yöntemdir. Ancak günümüzde çok fazla yaygınlaştığı için tüm araç kullanıcıları bu uygulamayı yaptırmaktadır.

3Cilalı Yıkama

Boya korumanın en basit ve en basit uygulamasının cilalı araç yıkama olduğunu söylenebilir. Arabayı yıkarken cila şampuanı kullanmak da boyanın korunmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca yıkarken fırça kullanmamanız tavsiye edilir. Bu yeni tip mikrofiber bez daha uygun ve doğru bir seçim olacaktır. Bu sayede uygun fiyata rahatlıkla aracı koruyabilirsiniz.

Satılık 2. El Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here