Aracınızı Uzun Süre Kullanmayacaksanız Dikkat Edin!

0
4573

Günümüzdeki yaşam koşullarına göre birçok insan aracını sürememektedir. Araç kullanmama konusu çalışma şartları, toplu taşıma kullanımı veya aracın sürüşlere hazır olmamasından dolayı kaynaklanmaktadır. Özellikle sokak kısıtlamalarının artması ile birçok kullanıcı aracını otoparka çekmiş durumdadır. Fakat Covid-19 gibi bir hastalık bütün ülkeleri etkilese de elbette bir gün bitecektir. Bu zamanlarda sahip olduğumuz aracımızı, uzun süre kullanamasak da kendi kaderine bırakmamalıyız. Sizler için hazırladığımız ve aracınızın kondisyonu için oldukça faydalı olacak içeriğimizi okumalısınız. Aracınızı uzun süre kullanmayacaksanız dikkat edin! Listemizdeki önemleri alarak aracınızı koruyabilirsiniz. Aracını uzun süre kullanmayacaklar için öneriler…

Aracın kirlenmesine engel olun

İçinizden “Yahu kullanmadığım araba kirlense ne olacak?” diye sorabilirsiniz. Fakat arabanızın içi ve dışı kirli olduğu zaman biriken kirler aracın iç aksamlarına ve boyasına zarar vermektedir. İleriki dönemlerde aracınızın değer kaybını ve kozmetik problemlerini engellemek için aracınızın kirlenmesine engel olmalısınız.

Otomobil brandası kullanmaya özen gösterin Aracınızı Uzun Süre Kullanmayacaksanız Dikkat Edin!

Sıcak veya soğuk havalarda otomobil brandası kullanmaya özen göstermelisiniz. Otomobil brandası kullandığınız taktirde aracınız güneş ışınlarından daha az zarar görecektir. Böylece otomobil brandası ile koruduğunuz aracınızın güneş yanığı gibi kozmetik problemlerini engelleyebileceksiniz. Otomobil branda fiyatları, marka ve modeller arasında çeşitlilik göstermektedir. En kötü otomobil brandası bile aracınızı oldukça fazla koruyacaktır.

Park halinde el freni kullanmamak

Park halinde el freni kullanmamak, birçok otomobil uzmanı tarafından önerilmektedir. Fakat bu durum aracın kayma riskini de arttırmaktadır. Bu yüzden kapalı, düz ve yaya trafiğinin olmayacağı yerlerde aracınızın el frenini kullanmamanızı önermekteyim. Kullanılmayan araçların disk frenlerinde yüzey pası oluşmaktadır. Bu pas aracı kısa mesafe frenli kullanım ile geçebilmektedir. Ancak araç el freni çekili olarak uzun süre park halinde kalırsa oluşan pas, balataların diske veya pabuçların kampanaya kaynamasına neden olmaktadır. Böyle durumda fren sisteminin tekrar serbest kalması için uzmanlar tarafından müdahale gerektirmektedir. Uygun şartlara sahipseniz aracınızı viteste bırakıp, lastiklere takoz koyarak bu işlemi uygulayabilirsiniz. Fakat sokak ortasına park ettiğiniz aracın el frenini kesinlikle kullanmalısınız.

Aracı haftada bir çalıştırıp, içerisini havalandırınAracınızı Uzun Süre Kullanmayacaksanız Dikkat Edin!

“Aracınızı Uzun Süre Kullanmayacaksanız Dikkat Edin!” içeriğimizin sonuncusu otomobilin kozmetik ve teknik kondisyonu ile ilgilidir. Aracınızı haftada bir çalıştırıp içerisini havalandırmak aracın motor ve kozmetik sağlığı için çok önemlidir. Ayrıca aracınızın klima, kalorifer gibi özelliklerini de bu süre zarfında çalıştırmalısınız. Böylece otomobilinizin içinde nemden dolayı küflenme gibi sorunlar olmayacaktır. Ayrıca aracın motorunu çalıştırdığınız için aracın sıvıların akışkanlığını koruyacaktır. Unutmayın ki aracı haftada bir çalıştırıp, içerisini havalandırmak aracınızın kondisyonunu doğrudan etkilemektedir. Sizde aracını uzun süre kullanmayacaklar için önerilerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here