Aracınızı Kuş Pisliğinden Korumanın Yolları

0
6658

Aracınızı kuş pisliğinden korumanın yolları ile ilgili araştırma yapıyorsanız bu haber tam size göre detaylar için okumaya devam edin…

Araç sahipleri arabalarına gözü gibi bakar ve zarar görmemesi için elinden geleni yaparlar. Ancak elimizde olmayan sebeplerden dolayı dış faktörlerden olumsuz etkilenebiliyoruz. Özellikle kuş pisliği ve diğer nedenlerden dolayı araç zarar görebiliyor. Ford, arabalara zarar verdiği düşünülen kuş pisliğinden korunmanın yolları araştırdı ve bunun için “kuş pisliği testi” yaptı.

Kuş Pisliği Testi

Ford, yapay kuş pisliklerine dayalı geliştirmiş olduğu bu test sayesinde aracınızın boyasının her duruma karşı daha dayanıklı olmasını sağlıyor. Nasıl mı?:

  • Sentetik kuş pisliği oluşturulurken, farklı ülkelerde kuşların beslenme farklılıkları göz önüne alınıyor ve buna bağlı asit düzeyi hesaplanıyor.
  • Aşırı sıcak bölgelerde yaşayanların durumunu anlayabilmek için, numuneler fırında 40°C, 50°C, 60°C sıcaklıkta ısıtılıyor.
  • Boyalardaki korozyon korumasının sınırlarını zorlamak için, kuş pislikleri sprey şeklinde test panellerine uygulanıyor.
  • Bu panellere, 60°C ve 80°C’de 30 dakika boyunca yaşlandırma uygulaması yapılmadan hemen önce, fosforik asitle karıştırılmış deterjan ve sentetik polen de püskürtülüyor.
  • Yapılan bu testler sayesinde, araç boyalarının yapışkan ağaç öz suyu veya çiçek polenleri gibi havaya karışan parçalarına karşı dayanıklı olması sağlanıyor.

İkinci el Ford ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Kuş pisliği aracınıza tahmin ettiğinizden çok zarar verdiğini biliyor musunuz?

Aracınızı kuş pisliğinden temizlemediğiniz durumlarda, özellikle yaz aylarındaki sıcaklık ile yumuşayıp genleşen boya sonrasında soğuduğunda sıkılaşır ve kuş pisliği gibi asitli kirler yüzeye iyice yapışır. Bu pisliğin arabanızın üzerinde uzun süre kalması durumunda ise, boyanızda kalıcı bir hasar oluşabilir ve temizlenmesi için çok daha özel işlemler gerekebilir.

Kuş pisliği nasıl temizlenir?

Aracınızı düzenli olarak sünger, ılık su ve pH nötr bir şampuan ile yıkayabilir ve bu asitli maddeleri boyadan hemen çıkarabilirsiniz. Sünger yerine farklı bir ürün kullanımında kaportanızda çizgiler oluşabileceğinden, sünger kullanımını özellikle tavsiye ediyoruz. Boyalı yüzeyleri yılda bir veya iki kez cilalayarak uzun süre parlak ve sağlam kalmasını sağlayabilirsiniz.

Peki ya siz? Aracınızı kuş pisliklerine karşı nasıl koruduğunuzu bizimle paylaşabilir misiniz?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here