araç kaloriferi

Araç kaloriferi, özellikle soğuk kış geldiğinde insanların araçlarda kullandığı parçalardan bir tanesidir. Normal şartlarda aracın sıcaklık göstergesi normal seviyedeyken ısıtıcı otomatik olarak kullanılmaya başladığında sıcak hava üfleyecektir. Ancak bazı sorunlar nedeniyle bu durum gerçekleşmeyebilir.

İlk olarak, herhangi bir araç ısıtıcısı, sıcaklık göstergesi yükselene kadar ısıtmaya başlamayacaktır. Bu genellikle ısıtıcı göbeğinde karşılaşılan sorunlardan kaynaklanır. Bazen motor suyunda çok az hava vardır. Ancak, bu olası değildir çünkü bu sorun daha ciddi şeylere neden olacaktır.

araç kaloriferi

Bir başka sorunda kalorifer peteğinde yaşanan tıkanıklıktır. Bu havanın soğuk üflemesinin başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Bu durum peteğin içinde yer alan pisliklerin kanalları tıkamasından kaynaklanıyor. Bu durum suyun petek içerisinde dolaşmasının önüne geçiyor. Sıcak suyun dolaşmaması da havanın soğuk üflenmesine neden oluyor. Bir başka sorunda termostatın takılı kalmasıdır. Sürekli açık kalan termostat bu soruna neden olabilmektedir.

Soğuk Üflemesinin Sebebi

Bu sorunun çözümü aslında sizlerin yapacağı bir iş olmayabilir. Yetkili bir ustaya götürerek sorunu tespit edebilirsiniz. Eğer sorun termostatla alakalıysa yapılması gereken bu parçanın değiştirilmesi olacaktır. Petekle alakalı bir sorunsa yapılması gereken komple peteği değiştirmek olmalı ya da peteğin içinin temizlenmesi gerekmektedir. Bu iki konuyu temizledikten sonra hava tekrar sıcak üfleyecektir.

Peki, Bir Sıcak Bir Soğuk Neden Üfler ?

Araç kaloriferi ilgili sorunlardan biri, bazen sıcak, bazen soğuk hava üflemesidir. Bu sorun genellikle termostatla ilgilidir. Termostat hasarlı olduğu için otomatik algılama yanlıştır ve araca dönüşümlü olarak sıcak ve soğuk hava üflenir. Termostatın değiştirilmesi bu sorunu çözebilir. Eğer sorun termostat ile alakalı değilse radyatörde bir sorun olabilir. Bunun için radyatör sökülerek basınçlı su ile iyice yıkanmalıdır. İçinde var olan çamur, pislik ve böcekler temizlenmelidir. Ayrıca içinde ki pisliği de temizlemek gerekmektedir. Bunun için kireç çözücü kullanılabilir. Kireç çözücüyü koyduktan sonra içini temizlemek için iyice çalkalamayı ihmal etmemek gerekiyor.

2. El Satılık Araçlar

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here