Araç İçi Ampül Patlaması Olursa Ne Yapılabilir ?

2
4121

Ampül patlaması zaman zaman her aracın başına gelebilecek doğal bir sorundur ve çözümü oldukça kolaydır.

Bugün sizler için özellikle kendinizin yapabileceği ufak ampül değişimleri ile ilgili bilgiler verebilecek bir derleme yaptık.

Aracınızın ön ve arka far gruplarında ki ampüllerden tutun , iç mekandaki gösterge ışıkları ve okuma lambaları gibi birçok yerde ampüller bulunmaktadır.

ampül

Bu ampüller zamanla arıza yapabilir ve ömrünü tamamlayarak sönebilir.

Bu durumda yapabileceğiniz bir kaç kolay işlem için sizlere tavsiyelerimiz var ;

1Ampül Değiştirmek Zor Değildir.

Aracınızın iç mekanında bir tavan aydınlatması yanmıyor ise bunu kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Elbette bir oto elektrikçiye götürmekte sizin bileceğiniz iş ama bu yazıyı okuduktan sonra kendinizin de yapabileceğine olan inancınız artacaktır.

Öncelikle farlardan başlayacak olursak;

Aracınızın farları halojen ve ya led olabilir.

Motor kaputunu açarak farların arkasına eriştiğinizde bir soket veya tornavida yardımı ile açabilir, arızalı ampülü çıkarttıktan sonra üzerinde yazan model numarasına göre ister internet üzerinden isterseniz oto elektrik malzemeleri satan bir yerden ampül temin edip tekrar yerine takabilirsiniz.

Salgın döneminde daha az temas etmek amacı ile alışverişlerinizi olabildiğince internet üzerinden yapmanızı ve zorunda olmadıkça kalabalık alanlara girmemenizi şiddetle tavsiye ediyor ve uyarıda bulunuyoruz.!

Çoğu otomobilde H4 ve H7 Halojen tipi ampül bulunmaktadır.

Sonradan takılan Xenon veya led farlar için iyi bir araştırma yapmanızı ve Lümen değerleri yüksek bir ampül seçmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede farlarınızın görüş açısı ve gücü çok daha fazla olacaktır.

Aynı işlemi stop grubu far ampüllerini değiştirmek içinde yapabilirsiniz.

Her zaman yedek bir far ampülünü aracınızda bulundurmanız sizin için iyi olacaktır.

2İç Mekan Ampül Değişimi

İç mekanda tavan aydınlatmalarını düz bir tornavida yardımı ile çok kolay yapabilirsiniz.

Tavan lambasının camını dikkatli bir şekilde açarak ampüle ulaşabilir ve yenisini sipariş edebilirsiniz. İç mekan aydınlatmalarında led ampüller kullanmak daha faydalı olacaktır.

Led ampüller hem daha çok ışık verir hem de daha az ısınırlar.

Gösterge ışıkları ve ya konsol içindeki aydınlatmalar ya da cam düğmeleri üzerindeki ambians ışıkları gibi ampüllerin yanması durumunda işiniz biraz daha zorlaşabilir zira kokpit içindeki ampüllere ulaşmak daha zordur.

Torpido denen bölümdeki ampüller genellikle T10 ve T5 dipsiz ampül tipi denilen versiyonlardır. Ve internette kolaylıkla bulup yenilemeniz mümkündür. Elbette aracın konsolunu sökerken trim sökme aparatlarından edinmeniz aracınıza zarar vermenizi engelleyecektir.

Sahibinden Satılık Arabalar

Tekerinize taş değmesin.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here