Arabaya Hırsız Girmesi Durumunda Ne Yapmalısınız?

2
4269

Arabanıza yaklaşırken bir şeyler ters görünüyor. Belki kapınızın yanında yerde camlar vardır ya da kapı kilidinde kocaman bir şekilde açılmıştır. Arabaya hırsız girmesi durumunu fark ettiğinizde yüreğiniz ağzınıza gelir.

Hırsızlar, sizi izleyecek ve günlük alışkanlıklarınızı not edecekler veya harekete geçmek için uygun bir an arayacaklardır. Arabaya hırsız girmesi durumunda, yapmanız gerekenler burada!

1Polisi aramak

İzinsiz girme hakkında bir polis raporu hazırlatmak önemlidir. Polisin sorunlu mahalleleri belirlemesine yardımcı olur ve suçluyu bulmalarına yardımcı olabilir. Genellikle bir araba hırsızı bir bölgede birden fazla aracı soyacak veya günler sonra aynı caddeye dönecektir. Bir polis raporu, o bölgede polis varlığının artmasına neden olabilir.

2Kişisel Malınızı Kontrol Edin

Arabanızdan ne alındığını belirleyin. Herhangi bir değerli eşyanın, özellikle içinde kredi kartı, ehliyet veya kimlik kartı bulunan cüzdanınızın çalınmış olup olmadığını değerlendirin.

Ruhsat veya sigorta belgeleriniz gibi herhangi bir kişisel araç belgesinin çalınıp çalınmadığını kontrol edin. Ayrıca garaj kapısı kumandanızın alınıp alınmadığını da kontrol edin. Bunlar eksikse, eviniz de hırsızlık riski altında olabilir. Yetkililerin kayıp eşyaları bildiğinden emin olun ve evinizi korumak için adımlar atın.

3Şahitleri veya Kameraları Arayın

Etraftaki kişilere arabanızın yakınında birini görüp görmediklerini veya zorla girmeye şahit olup olmadıklarını sorun. Genellikle aracınızın etrafında gizlenen biri veya gizemli bir davranışı fark eden birileri mutlaka çıkar. Bazı insanlar siz sormadıkça açık bir şekilde olaya dahil olmak istemez, bazıları ise empatik davranırlar ve yardım etmekten mutlu olurlar.

Hırsızlığı bir güvenlik kamerasına kaydetmiş olabilecek yakındaki mağazalara veya ofislere danışın. Bir video kaydı, polisin şüpheliyi bulmasına büyük ölçüde yardımcı olabilir.

4Sigorta Acentenizi Arayın

Araç sigortası acentenize zorla girme durumunu mümkün olan en kısa sürede bildirin. Detaylar zihninizde tazeyken aramak en iyisidir.

Sigorta poliçenize bağlı olarak aracınızda soygun esnasında oluşan hasarların onarım maliyetini ödemeniz gerekebilir.

5Arabanı Tamir Ettir

Hasarlı arabanızı yetkin bir tamirciye tamir ettirin. Deneyimi zihninizden silmeyecek olsa da, arabanızı tekrar kullanılabilir duruma getirecektir.

6Hırsızların Arabanızı Tekrar Hedeflemesini Önleyin

Bir araba hırsızlığının kurbanı olduysanız, gelecekte kesinlikle tekrar kolay bir hedef olmak istemezsiniz. Hırsızları caydırmanın birkaç basit yolu:

  • Işıklı göstergeli bir araba alarmı kurun.
  • Her zaman kapılarınızı kilitleyin.
  • Kıymetli eşyaları araç içinde görünür halde bırakmayın, kapalı alanlarda tutun veya evinize götürün.
  • İyi aydınlatılmış alanlarda park edin.

2.El Araç İlanları İçin Tıklayın>>

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here