Arabalar hakkında bilgi edinmek konusunda eksikleriniz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belki de bu hafta sonu bayiye gittiğinizde araba satıcısının sizin eksik bilginizi kullanmayacağından emin olmak istersiniz. Ya da belki de arabanızı tamir etmek için başka sınanacak bir şey söylemek zorunda olmayan uzman bir tamirci olmayı umuyorsunuzdur.

Her iki şekilde de, orada araba hakkında bilgi edinmek için birçok kaynak vardır. Blogları, forumları ve diğer öğreticileri bulmak için Internet’i kullanarak başlayın. Ayrıca halk kütüphanesine gidebilir, bazı internet üzerinden kurslara katılabilir veya araba lansmanlarına katılabilirsiniz. Hazır olduğunuzda, düzeltmek ve araba sorunlarını kendiniz çözmek için hurda bir araç satın alın.

Araç Mekaniği İle İlgili Eğitimler İçin YouTube’da Arama Yapın

YouTube, temel ve karmaşık araba onarım konuları hakkında ayrıntılı, adım adım videolar bulmak için harika bir yerdir. Güvenilir bilgiler aldığınızdan emin olmak için daha yüksek görüntüleme ve olumlu yorumlara sahip videolara bakın. Yeni başlayanlar için usta öğreticileri arayarak başlayın ve ardından ilginizi çeken diğer videoları bulmak için göz atın. Arabalar hakkında bilgi edinmek Youtube ile daha kolay.

 Araba İle İlgili Fan Forumları Arayın

Araba sektöründe birçok türde hevesli hayran insanlar var. Bu özellikle eski otomobiller için geçerli olsa da, bazı (Mercedes-Benz gibi, Volkswagen, ve Ford, örneğin) de büyük modellerde bulunur. Google da bu araçların olduğu forumlara katılıp araçla alakalı güncel sorunlara çözüm arayan insanlar bulabilirsiniz

Arabalar hakkında bilgi edinmek için bu tür forumlar araba türleri ve sorunları hakkında soru sormak için harika yerler.

Otomobiller Hakkında İnceleme Yapan Web Sitelerine Gidin

Yeni veya ikinci el bir araba satın alıyorsanız bu özellikle önemlidir. Araba tanıtım web siteleri, en çok beğenilen özellikler veya otomobilin geçmişte sahip olduğu sorunlarla birlikte belirli araçların değerini size söyleyebilir.

Eğer araba geniş bir yelpazede hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, modeller, sınıflar ve araç hakkında her türlü bilgiyi okumak için göz atın.

Satın almadan önce daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, ilgilendiğiniz sınıftaki arabaları arayın (örneğin SUV’lar).

Araba ile İlgili TV Programlarını İzleyin

Neden eğlenirken öğrenmiyoruz? Arabalar hakkında bilgi edinmek için BBC’nin Netflix’te yayına girebilen Top Gear’ı ile başlayın. Alternatif olarak, Amazon Prime Grand Tour’u da izleyebilirsiniz. Discovery Channel veya Wheeler Bayilerinde Fast’N’Loud’u da deneyebilirsiniz.

Bu gösteriler genellikle lüks ve ikonik arabalar programlarıdır. Onları izlemek ile bu sorunları her gün yolda göremeyebilirsiniz ancak arabalar hakkında bilginizi genişletmek için eğlenceli bir yoldur.

Arabalar Üzerindeki Kitapları Çıkarmak İçin Halk Kütüphanesini Kullanın

Eğer internet kullanmaya pek alışkın değilseniz çözüm kütüphaneler olabilir. Arabalar hakkında bilgi edinmek adına İnternetin olmadığı zamanlarda bilgi için başvurulan ilk merkezler kütüphanelerdir. Bu yerler bilgiye ulaşılması zor olsa da doğru bilgiye ulaşmak anlamında gayet kullanışlı ve arşivi çok geniştir. Arabalar hakkında mutlaka kütüphane de arşivi çok geniştir. Arabalar hakkında mutlaka kütüphane de işe yarar bilgiler edinebilirsiniz. Araba dergileri ve mekanik kitapları ile bu bilgilere ulaşmak mümkün. Sadece bu kitapları bulmak için araştırma yapabilirsiniz.

Araba Gösterileri ve Diğer Buluşmalara Katılın

Bölgenizdeki araba gösterileri ve araba ile ilgili buluşmaları aramak için çevrimiçi olun. Belirli bir fan forumundaysanız, kullanıcılara gelecek olan iyi olan modelleri bilip bilmediklerini sorun. Bu eğlenceli etkinlikler, arabalar hakkında herhangi bir soruya cevap vermekten mutluluk duyacak diğer araba meraklıları ile doludur. Arabalar hakkında bilgi edinmek adına buluşmalar ve tanıtımlar çok faydalıdır.

İnternet Üzerinden Kurs Platformları Aracılığı İle Ders Alın

Araba mekaniği için giriş kursları arayın. Beğenip beğenmediğinizi görmek için sadece bir ders alarak başlayın. Eğer zevk ve bütçenize daha fazla sınıf sığdırabilirsiniz, iki derse birden  kaydolun. Her iki derste arabalar hakkında bilgi edindikçe güvenilir ve deneyimli eğitmenlere de erişebiliyorsunuz.

Bir Oto Tedarik Mağazasını Ziyaret Edin ve Çalışanlarla Konuşun

Mağazalar bu tür çoğu çalışanı araba tamir bazı temel hatta gelişmiş bilgiye sahip. Ayrıca, farklı otomobil ürünlerinin ve araçlarının artılarını ve eksilerini anlamanıza da yardımcı olabilecekler.

  • Mağazada başka müşteri olmadığında ve personel çok meşgul görünmediğinde soru sorun.
  • Çalışanlar seninle konuşacak zamanları olmadığını söylerse kibar olun.

Bazı Küçük Sorunları Olan Bir Araba Satın Alın

Bölgenizde ucuz ikinci el araba aramak için online araştırma yapın. Üzerinde pratik yaptığınız bir araba için ödemek istediğiniz maksimum tutarı hesaplayıp aramanıza rehberlik etmek için bir ustadan yardım alın.

Sırf ucuz diye tonlarca sorunu olan bir arabaya gitmeyin. Bunun yerine, gerçekten düzeltebileceğiniz sorunları olan bir araba alın. Eğer sorunların ciddiyeti hakkında emin değilseniz, sizinle arabaya bakmak için araba hakkında daha fazla bilgiye sahip bir arkadaş getirin.

Temel Bir Araba Tamircisi Kiti Satın Alın

Bir oto tedarik dükkanına gidin ve iyi bir başlangıç araç kiti satın alın. Eğer satın almayı online yapmak istiyorsanız, Google “başlangıç araba mekanik kiti” yazıp aratın.

Otomobilin Servis Kılavuzunu Çevrimiçi veya Bir Satıcıda Bulun

Servis kılavuzu, genellikle torpido kutusuna giren küçük kitapçık değil, tam onarımın nasıl yapılacağına dair ipuçları veren kitapçıklardır. Genellikle araba bayiliklerinden bu satın alabilirsiniz. Ayrıca eBay gibi web sitelerinde kullanılan kopyaları bulmak mümkün olabilir.

Bu onarım kılavuzu, satın aldığınız araçla ilgili size özel talimatlar vermelidir

Belirli Sorunları Nasıl Çözeğinizi Öğrenmek İçin YouTube Videolarını Kullanın

Her adımı izlerken bir şeyleri nasıl yapacağınızı öğrenmek çok daha kolaydır. Satın aldığınız araba hakkında bir video bulmak mümkün olmayabilir, ama kesinlikle bununla ilgili araba sorunları giderme konusunda öğreticiler bulmak mümkün olacak.

Aracınızda çalışmaya başlamadan önce tam videoyu birkaç kez izleyin. Ayrıca, arabanızı tamir ederken videoyu izleyebilmeniz için garajınızda veya araba tamir hanenizde bir dizüstü bilgisayar kurmayı da düşünebilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here