Araba çıkartmaları aracınızın görünümünü iyileştirir ve farklı sanatsal tasarımlara sahiptir. Sorun, özellikle yıpranmış veya modası geçmiş çıkartmaları, kaldırmak istediğinizde gelir. Çıkartmaların çıkarılması için keskin bir göz gerekir, eğer başa çıkmak için pahalı boyanız varsa zarar vermekten korkabilirsiniz.

Eğer araba gövdesinden çıkartmalar kaldırmak için  ipuçları arıyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Adım1: Yüzeyi Temizleme

Araba Çıkartmaları

Çıkartmaları otomobilin yüzeyinden çıkarmanın ilk adımı ilk olarak temizlemektir. Burada yumuşak bir fırça veya giydirme ile, hafif sabun ve su kullanmanız gerekir. İsteğe bağlı olarak, araba yıkama sonrası araba çıkartma temizleme işlemine başlayabilirsiniz.

Alanı temizlerken, aracınızın boyasına zarar verebilirsiniz bu işlemi yaparken aşındırıcı olmayın; bu nedenle yumuşak kıllı fırça tavsiye edilen bir araçtır.

Adım 2: Çıkartmayı ısıtmak

Araba Çıkartmaları

Araba çıkartmaları için vinil çıkarırken akılda tutulması gereken bir nokta tutkal veya yapıştırıcı çok güçlü olmasıdır. Bu yüzden uzun bir süre için araba üzerinde hala bozulmamış çıkartmalara bakın. Yapıştırıcıyı gevşetmek ve çıkartmayı kolayca soymak için biraz ısı tutmalısınız.

Eğer araba çıkartmalarını kaldırmak için profesyonel bir ısı tabancası kullanmak masraflı gelirse bunun yerine bir saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Isı tabancası çok fazla ısı getirebilir. Saç kurutma makinesi ise daha uzun beklemenizi sağlar ancak daha yumuşak bir ısı yayar.

Saç kurutma makinesini en yüksek ısı seviyesine ayarlayın, etiketin üzerinden çalıştırın ve etiketin düzgün soyulması için kenarlarına dikkat edin.

Eğer bir fön makinesi yoksa, bu kritik adımı geçmek için sıcak su kullanabilirsiniz. Ancak, sıcak su kullanımı dağınık olabilir ve güvenli bir şekilde çekmek için birkaç kurutma makinesine daha ihtiyacınız olabilir. Sıcak su kullanımı ile devam etmek için önerilen bir yol suya bir havlu batırmak ve çıkartma yüzeyine dokundurtmatır.

Bu etiketi kaldırmak için ısının düzgün yayılmasını sağlar.

Adım 3: Çıkartmayı Kaldırma

Araba Çıkartmaları

Isıya maruz kaldıktan hemen sonra, yapıştırıcı tekrar sertleşir önce çıkartmayı soymak gerekir. Bir banka veya kredi kartı gibi plastik bir kart ile soyma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Jilet veya bıçak gibi keskin bir şey kullanmak isteyebilirsiniz ancak bunlar aracın boyasını da kaldırabilir.

Tutkal ile yapışan çıkartmaları tüm yumuşaklığınız ile yavaşça plastik kart ile kaldırmak çıkartmaların kenarları üzerinde çalışmaya başlayın. Kenarları kaldırın ve dikkatle diğer kenarlara uzatın.

Adım 4: Yapıştırıcının İzlerinin Giderilmesi

Etiketi çıkardıktan sonra, otomobilin yüzeyinde yapışkan madde izleri göreceksiniz. Bu kaba görünüyor ve üzerine yapışmış kir olabileceği için hoş bir manzara değildir. Burada, bazı yapışkan sökücü kullanmak gerekir.

İyi bir şey bazı ev eşyaları ile tutkal izlerini kaldırarak sonuç alabilirsiniz. Beyaz sirke kullanabileceğiniz yardımcı maddelerden biridir, burada bir bez parçası üzerinde bazı sirkeyi yavaşça yapıştırıcı ile kaplı alanı silmeye başlayın.

Sürtünme durumlarında alkol de iyi iş yapabilir.

Adım 5: Temizlik ve Balmumu

Son adım, çıkartmanın olduğu alanı temizlemenizi içerir. Tüm yüzey alanını temizlik için aracınızı yıkamaya götürün ve boya korumak için cilalama yaptırın.

Ekstra; Silgi Tekerleği Kullanarak Araba Çıkartmaları Nasıl Kaldırılır?

Arabanızın yüzeyinden araba amblemlerini kaldırmanın bir diğer yolu da silgi tekerleği kullanmaktır. Bu minimum çaba ve zaman alan verimli bir çıkartma kaldırma işlemidir.

Ayrıca, araba boya yüzeyine zarar vermeden etiket tutkalını kaldırmak için uygun bir yoldur. Araba tekerleği, el matkabına taktığınız disk şekline sahip ayrı bir bileşen olarak gelir. Daha sonra matkabı çalıştırır ve yönetilebilir bir hıza ayarlayın ve tekerleği etiket yüzeyine yerleştirin.

Silgi tekerleğinin çalışma hareketi çıkartmayı anında kaldırır ve yapışkan malzemeyi gevşetir. Tekerlek de çok yönlü ve araba camlarında güneşte pişmiş çıkartmalar ve etiketler kaldırmak konusunda da yardımcı olabilir.

Araç Çıkartmaları Pencereden Nasıl Kaldırılır?

Araba penceresi araba süslemeleri ve sigorta çıkartmaları ve test onay çıkartmaları gibi diğer bilgi malzemeleri için önemli bir noktadır. Bu çıkartmalar eskidikten sonra, güncel bilgiler koymak için bunları kaldırmanız gerekir.

Etiketleri pencereden çıkarmak hassas bir işlemdir çünkü ortalığı karıştırırsanız ön cama zarar verebilirsiniz. Bir silgi tekerleği araba penceresi çıkartması kaldırmak için uygun bir araçtır.

Ayrıca, yapışkan malzeme kapalı etiket kolaylaştırmak için pencere temizleyicileri, alkol sürtünme ve diğer alkol bazlı temizlik maddeleri kullanabilirsiniz. Çözeltiler de ön camı temiz bırakarak, tutkalı eritir.

 

Denemek için başka bir yöntem bir saç kurutma makinesi kullanarak çıkartmayı ısıtmak ve daha sonra bir buz paketi uygulamaktır. Sıcaklık değişimi tutkalı kurumaya zorlayacak, ve etiket serbest bırakacaktır.

WD-40’ın kullanımı da verimlidir, burada pencere yüzeyine püskürtün ve tutkalı erittiği için bir süre dinlendirir. Sonra etiketi soyun.

Araç Gövdesinden Çıkartmayı Yok Etmek İçin Püf Noktalar

  • Boyaya zarar vermeden çıkartmaları kaldırmak için asla bir jilet veya keskin bir nesne kullanmayın.
  • Silgi tekerleği çıkartmaların çıkarılmasında çok etkilidir. Adresinize yakın ya da çevrimiçi mağazalardan çeşitli bilgiler alabilirsiniz.
  • Etiketi çıkarırken, yapışkan malzeme dikkat gereken şeylerden biridir. Arabanızın yüzeyini çirkin bir şekilde bırakması için ondan kurtulmalısınız. Etiketin izini bırakmadığınızdan emin olmak için, çıkartmaları Cricut baskısını takip etmek için alkol sürtünme kullanın.
  • Araç grafikleri için vinil çıkarırken, ekstra istekli olması gerekir. Boya hatta, özellikle vinil parçaları yetersiz kaldırma nedeniyle kalır, aracınızın görünümü için kötü bir durumdur. Kaldırma işleminden emin değilseniz, profesyonel bir işletin.
  • Son olarak, bir ısı tabancası kullanırken, aracınızın dış koruması için orta ısıya ayarlayın.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here