Araba Camı Temizlemenin Püf Noktaları

0
32174

Araba sahipleri araba sürmekten zevk alıyor. Araç temiz olduğunda ise sürmekten daha çok zevk alınır. Araç temizliğinde en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de arabanın camları diyebiliriz. Araba camı temizlemenin püf noktalarını sizin için araştırdık. Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Güvenli ve kaliteli bir yolculuk için camların temizliğine önem vermek gerekiyor. Aracın camları temiz olduğunda görüş netliği ve açısı artar. Cam temizliği sayesinde aracın kazaya karışması en aza düşer.  Camlar hassas olduğu için onları temizlerken gereken özenin gösterilmesi gerekir.

Cam Temizliğinde Kullanılması Gereken Malzemeler

Üç malzeme ile aracınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Bunlar yumuşak sünger, cam temizleme spreyi ve kuru bez ya da gazete kağıdından oluşuyor.

Aracı temizlerken yapmanız gereken ilk iş, tozların kabasını almak için su ve sünger yardımıyla temizlemek olacaktır. Araç camını ıslatmadan silindiğinde camlar çizilir ve zarar görür. Bu sebeplerden dolayı süngeri ıslatarak silmeniz gerekiyor. Daha sonra camın kurumasını bekleyin. Cam kuruduktan sonra ise cam temizleme spreyi camın her tarafına sıkılır. Son olarak cam temizleme spreyi kuru bir bez ya da gazete kağıdı yardımıyla güzelce temizleyebilirsiniz.

Camdaki Kireç Nasıl Temizlenir?

Dış etkenlerden dolayı aracınızın camında kireç lekeleri oluşabilir. Bu lekeler klasik araç temizleme spreyleri ile çıkmayabilir. Onun yerine kireç lekelerinden kurtulmak için farklı yöntemler kullanılması gerekiyor. En çok kullanılan yöntem ise sirke ve su karışımıdır. Bu karışımın yarısı su yarısı sirkeden oluşuyor. Bu karışımla araç camı temizlendikten sonra temiz su ile durulayabilirsiniz. Kullanılan diğer bir yöntem ise ılık su ve bulaşık deterjanını karıştırarak aracınızı kireç lekelerinden temizleyebilirsiniz.

Araba Camındaki Buz Nasıl Temizlenir?

Kış mevsiminde arabanın camları sürekli buz tutar. Buz tutan camı temizlemek için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var. Buz tutan cama kesinlikle sıcak su dökmeyin! Sıcak su camı çatlatabilir. Bunun yerine antifrizli cam suyu kullanılabilir. Akşam aracın camına antifrizli cam suyu sıkarsanız camın buz tutmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca sirkeli su karışımını hazırlayıp buz tutan cama sıktığınızda buzlar çözülecektir.

Siz aracınızın camını nasıl temizliyorsunuz. Araba Camı Temizlemenin size ait yöntemlerini bizimle paylaşmak ister misiniz?

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here